Καρέ-καρέ η επίθεση κομάντος και ελικοπτέρων κατά Ερντογάν! (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η εξουδετέρωση του Ταγίπ Ερντογάν ήταν ένας από τους πρώτους στόχους των επίδοξων πραξικοπηματιών στην Τουρκία.

Ελικόπτερα με κομάντος

Στα πρώτα λεπτά της απόπειρας πραξικοπήματος τρία ελικόπτερα με κομάντος απογειώθηκαν από στρατόπεδο των ειδικών δυνάμεων της Σμύρνης.

Κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας όπου για έξι ημέρες έκανε τις διακοπές του ο Τούρκος Πρόεδρος.


Τα ελικόπτερα που μετέφεραν τους στρατιώτες είχαν ως κάλυψη από αέρος και μαχητικά ελικόπτερα όπως καταγράφηκε στο βίντεο

του πρακτορείου Ανατολή.

Ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών

Η απόπειρα του πραξικοπήματος φάνηκε στην αρχή ότι έπιασε σχεδόν όλο τον κόσμο στον ύπνο εκτός από τις μυστικές υπηρεσίες που πληροφορήθηκαν εγκαίρως το σχέδιο δολοφονίας ή σύλληψης του Ερντογαν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος φυγαδεύτηκε σε άλλο κτίριο κοντά στο ξενοδοχείο ενώ τη προστασία του ανέλαβαν 100 ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı https://t.co/0nxhsxw7Ty pic.twitter.com/znPg23UuxK

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) 18 Ιουλίου 2016

Τα σημάδια από τις σφαίρες στους χώρους του ξενοδοχείου καταδεικνύουν ότι εξελίχθηκε μία σκληρή μάχη όπου έπεσαν εκατοντάδες σφαίρες. Τελικώς, οι κομάντος εξουδετερώθηκαν και τα ευρήματα με το υλικό και τα όπλα που έφεραν δείχνουν ότι ήταν προετοιμασμένοι για σφοδρές συγκρούσεις.

Πώς διέφυγε ο «Σουλτάνος»

Ο Ταγίπ Ερντογαν επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο με το οποίο μεταφέρθηκε στο προεδρικό αεροσκάφος . Μετά την απογείωση άρχισε ένα νέο θρίλερ.

Οι πραξικοπηματίες διέθεταν και μαχητικά αεροσκάφη.

Δύο F16 φαίνεται ότι κατάφεραν να παρενοχλήσουν το αεροσκάφος που μετέφερε τον Τούρκο πρόεδρο. Απορία προκαλεί το γεγονός ότι οι πιλότοι των μαχητικών επέλεξαν να μην ανοίξουν πυρ, γεγονός που χαρακτηρίζεται τουλάχιστον περίεργο από αξιωματούχους της Τουρκίας.

Το άρθρο Καρέ-καρέ η επίθεση κομάντος και ελικοπτέρων κατά Ερντογάν! (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα