Καμίνης: Ανεξέλεγκτη και παράνομη η λειτουργία των οίκων ανοχής

Την τρέχουσα κατάσταση με τους ελέγχους αστυνομίας και ΚΕΕΛΠΝΟ στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό εκδιδόμενων γυναικών, μολυσμένων με τον ιό του AIDS, καθώς και τα πρόσφατα στοιχεία που έχει ανακοινώσει το ΚΕΕΛΠΝΟ για αύξηση του AIDS στο γενικό πληθυσμό και ιδιαίτερα μεγάλη

αύξηση στον κλειστό πληθυσμό των χρηστών στο κέντρο της Αθήνας , η οποία ξεπερνά το 1250%, σχολίασε με ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έχει τοποθετηθεί και στο παρελθόν για την κατάσταση που επικρατεί στους οίκους ανοχής, όταν και έκανε λόγο για την ανάγκη ρεαλιστικότερης νομικής αντιμετώπισης των όρων λειτουργίας τους. «Το ισχύον νομικό καθεστώς, λόγω της ανεφάρμοστης και εν γένει υποκριτικής αυστηρότητάς του, έχει προκαλέσει την ανεξέλεγκτη και παράνομη λειτουργία τους», τονίζουν αρχικά από το δήμο Αθηναίων.

«Ο δήμαρχος Αθηναίων εγκαίρως έχει καταθέσει στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς τη νομοθετική πρότασή του, προκειμένου να καταργηθούν ρυθμίσεις που εμποδίζουν την ορθολογική αντιμετώπιση του προβλήματος λειτουργίας των οίκων ανοχής. Δυστυχώς, ο φόβος του πολιτικού κόστους και η πολιτική αδράνεια που προκαλεί, είναι η βασική αιτία για τη διαιώνιση μιας κατάστασης που θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες συμπολίτες μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα