Καλύτερος από πέρσι

Του Χρήστου Μουτσάκη

Ο Αρης πραγματοποίησε 13 μεταγραφές και κράτησε τον πρώτο σκόρερ (Αγάνθο) και τον καλύτερο αμυντικό του (Πουλίδο) για να γίνει καλύτερος από πέρυσι.

Κινήθηκε μεθοδικά στις μεταγραφές και παρά τον γνωστό περιορισμό πήρε ό,τι καλύτερο μπορούσε να αποκτήσει. Ή σχεδόν ό,τι καλύτερο. Παίκτες όπως ο Τάτος και ο Παπαδόπουλος δεν υπάρχουν σε όλες τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ο Μανιάς είναι ένα μεγάλο στοίχημα και ο Ουντότζι δείχνει έτοιμος να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή

του στον φετινό Αρη του Γιάννη Χατζηνικολάου.

ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ

ΑΓΑΝΘΟ

➜Ο Αρης έχει την ευτυχία να έχει στο ρόστερ του τον πέμπτο περσινό σκόρερ της Super League και τον πρώτο της Football League. Δεδομένης της απουσίας του Αγάνθο στα πρώτα παιχνίδια, βασικός θα είναι ο Μανιάς. Μετά ο Χατζηνικολάου θα πρέπει να βρει λύση. Ο υγιής Αγάνθο δύσκολα μπορεί να βγει από την ενδεκάδα, ο Μανιάς δείχνει σε καλή κατάσταση, άρα… 4-4-2, ενώ υπάρχει και ο Αγγελούδης.

ΕΞΤΡΕΜ

ΟΥΝΤΟΤΖΙ

➜Ο Σταυρόπουλος ήταν η μεγάλη έκπληξη της προετοιμασίας, αλλά αυτή η θέση ανήκει στον εξαιρετικό Ουντότζι, ο οποίος κατά συνθήκη έπαιξε αριστερά στα φιλικά. Εκεί θα παίζει ο Ιμπε, άρα ο Σταυρόπουλος έχει χρόνο μέχρι να «κουρδιστεί» ο Ιμπε. Ο Ρένια αποτελεί την τελευταία επιλογή, εφόσον παραμείνει και δεν παραχωρηθεί δανεικός σε άλλη ομάδα.

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

➜Ο Ψυχογιός τραυματίστηκε νωρίς, ο Καραγκούνης ήρθε αργά και ο Ηρακλής τράβηξε το κουπί στα δεξιά της άμυνας κατά το διάστημα της προετοιμασίας. Τα πήγε καλά, αλλά δεν είναι μπακ και η μάχη για τη θέση θα δοθεί ανάμεσα στους δύο πρώτους. Ο τραυματισμός πήγε πίσω τον Ψυχογιό κι αν πάρει θέση βασικού ο Καραγκούνης, δύσκολα θα τη χάσει, αλλά η μάχη για τη φανέλα του βασικού θα δίνεται όλη τη χρονιά.

ΣΤΟΠΕΡ

ΚΥΡΓΙΑΣ

➜Σοβαρός και σταθερός στην προετοιμασία, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Εχει κερδίσει τη θέση, αλλά δεν παίζει μόνος του. Ο Καρασαλίδης θα είναι μία μόνιμη απειλή γι' αυτόν, το ίδιο και ο Γιαννίτσης όταν επιστρέψει από τον τραυματισμό του. Λύσεις στην πορεία μπορεί να δώσει και ο «πασπαρτού» Ηρακλής, ενδεχομένως και ο Νταμαρλής, ο οποίος πάντως υπολογίζεται περισσότερο ως κόφτης, όπως και ο Ελσνερ.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

ΔΙΟΥΔΗΣ

➜Στην αρχή φαινόταν ότι θα γίνει μονομαχία με τον Ντιν Μπουζάνη για τη θέση του βασικού, όμως η καλή περσινή χρονιά και η ετοιμότητα δίνουν καθαρό προβάδισμα στον Διούδη. Ο Μπουζάνης θα περιμένει την ευκαιρία, που θα σίγουρα θα έχει στη σεζόν. Ο Γκελής πάει για τρίτος, ο Καράδαης για δανεικός και ο Μάντζαρης στην Κ-20 για να πάρει παιχνίδια.

ΕΞΤΡΕΜ

ΙΜΠΕ

➜Ο Νιγηριανός θέλει τον χρόνο του και το βιογραφικό του λέει πως όταν φτάσει εκεί που πρέπει, δεν θα βγει από την ενδεκάδα. Εναλλακτικές αρκετές, με δεδομένο ότι οι παίκτες που αγωνίζονται στις πτέρυγες μπορούν να αλλάζουν πλευρά, με τον Καραγιάννη να αποτελεί μία ακόμα καλή υποψηφιότητα σε μία θέση που μπορεί να έδειξε ότι μπορεί να την παίξει και ο επιτελικός Τσουκάνης.

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΧΑΦ

ΤΑΤΟΣ

➜Θέλει και ρώτημα; Ο 24χρονος χαφ αν είναι δυνατόν θα κάνει και τα 34 ματς πρωταθλήματος. Ο παίκτης που θα τον ξεκουράζει είναι ο Σουνάς (που μπορεί να αγωνιστεί και στις πτέρυγες), αλλά και ο Τριανταφυλλάκος, που φέτος αναμένεται να έχει πιο ενεργητικό ρόλο. Ο Τσουκάνης στάθηκε άτυχος, μιας και έχασε έδαφος από τον τραυματισμό του στην προετοιμασία, αλλά θα του δοθούν ευκαιρίες.

ΜΕΣΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟΣ

➜Από τη στιγμή που ο Ελσνερ είναι εκτός, η θέση διεκδικείται από περσινούς γνωστούς: Τριανταφυλλάκος και Οικονομόπουλος τα πήγαν καλά στην προετοιμασία, αλλά ο πρώτος φαίνεται να είναι αυτός που κερδίζει περισσότερο την εμπιστοσύνη του Χατζηνικολάου, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο πολυθεσίτης Κοτσαρίδης που τα κάνει όλα είναι ένα ακόμη δυνατό χαρτί, που μπορεί να βρεθεί στην ενδεκάδα.

ΣΤΟΠΕΡ

ΡΟΥΜΠΕΝ ΠΟΥΛΙΔΟ

➜Είναι ο αρχηγός της άμυνας κι έχει πάρει τη φανέλα του βασικού στο… σπίτι. Ο Χατζηνικολάου χτυπάει… ξύλο μη συμβεί τίποτα του Ισπανού. Παρόμοιας αξίας εναλλακτική δεν υπάρχει, αλλά αυτά είναι πολυτέλειες. Ο Ηρακλής είναι μία λύση για τα παιχνίδια που θα απουσιάσει, ο Καρασαλίδης επίσης, αν και τον συγκεκριμένο μπορεί στην πορεία να τον δούμε και ως παρτενέρ του Ισπανού.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Οι καλές εμφανίσεις του στη Βουλγαρία έπεισαν τον Χατζηνικολάου να αναζητήσει παίκτη που θα παίξει τον ρόλο του μπακ απ του Μαργαρίτη. Για τον συγκεκριμένο ρόλο αποκτήθηκε ο Τσουμάνης, ο οποίος πάντως ήρθε με… φόρα και απειλεί τον συμπαίκτη του. Ο παλιός, όμως είναι αλλιώς και φαίνεται να έχει το προβάδισμα. Ο Κοτσαρίδης που έκανε τα… ρεπό του Μαργαρίτη στην προετοιμασία δεν είναι μπακ, οπότε μόνο από αν παραστεί ανάγκη θα αγωνιστεί ξανά στη συγκεκριμένη θέση.

πηγη sportday.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα