Κάλυψη στον υπ. Ναυτιλίας προσφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Να δικαιολογήσει το τραγικό συμβάν με τους δώδεκα νεκρούς στο Φαρμακονήσι επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου υποστηρίζοντας πως υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, αλλά και τα στίγματα των πλεούμενων.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM και απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Κεδίκογλου είπε: «Εκεί αποδεικνύεται, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι δεν υπήρξε καμία απόπειρα επαναπροώθησης, ούτε τίποτα σχετικό. Υπήρξε προσπάθεια διάσωσης», είπε χαρακτηριστικά.
Εξάλλου, επισήμανε ότι ήταν και δύο λιμενικοί πάνω στο σκάφος και

πρόσθεσε λέγοντας ότι «θα ήθελα να μην ρίχνουμε τόσο εύκολα λάσπη σε ανθρώπους που δίνουν όλο τους το είναι για να προστατεύσουν τα σύνορά μας».
Επιπλέον, ο Σ. Κεδίκογλου ανέφερε πως «κατανοώ ότι μπορεί κάποιος, μέσα στην απελπισία του (σ.σ. ο πατέρας που έκλαιγε, γιατί έχασε όλη του την οικογένεια) να είπε αυτό που νομίζει. Δεν δέχομαι, όμως, από τη στιγμή που υπάρχουν κατηγορηματικές τοποθετήσεις και από ανθρώπους που, όπως είπα, δίνουν όλο τους το είναι για την κοινωνία, ξεκάρφωτες κατηγορίες».
Τόνισε μάλιστα ότι δυο άνδρες του Λιμενικού είχαν ανέβει στο σκάφος των μεταναστών για να τους σώσουν, λέγοντας: «Αν είναι τα γεγονότα όπως ισχυρίζονται οι διασωθέντες, τότε οι δύο άντρες του Λιμενικού γιατί ήταν πάνω στο πλεούμενο; Γιατί προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τους σώσουν; Αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία».
Υπενθύμισε πως «μια από τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας είναι να φέρει τους Ευρωπαίους αντιμέτωπους με το πρόβλημα, γιατί δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας. Έχουμε ήδη αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία».
«Σας υπενθυμίζω ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, μαζί με τον ομόλογο του της Ιταλίας και της Μάλτας, ξεκίνησαν μια προσπάθεια που αργότερα την ενστερνίστηκε όλη η ΕΕ, γιατί μετά από την τραγωδία στη Λαμπεντούζα υπήρχε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και έγινε κατανοητό ότι δεν πρέπει να αφήνεται ο ευρωπαϊκός νότος να αντιμετωπίζει μόνος του, αυτό το κύμα προσφύγων ή λαθρομεταναστών και πρέπει να υπάρξει μια συνολική ευρωπαϊκή αντιμετώπιση. Και χαιρόμαστε γιατί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η Ευρώπη έκανε μεγάλα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Keywords
Τυχαία Θέματα