Καλπάζει η ύφεση, η ανεργία και το δημοσιονομικό έλλειμμα στην Ισπανία

Κατά τέσσαρα δέκατα [4/10] του 1% στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου και κατά [3/10] του 1% στο πρώτο τρίμηνο του έτους [Ιανουάριος-Μάρτιος], μετά την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας που ενέκρινε η κυβέρνηση, συρρικνώθηκε η ισπανική οικονομία.

Με σχεδόν το 25% των Ισπανών να είναι άνεργοι και με το τρίτο μεγαλύτερο έλλειμμα στην ‘ευρωζώνη’, η Ισπανία αντιμετωπίζει αντίξοες συνθήκες στην προσπάθεια να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξή της.

Πάντως, οι ευρωπαίοι γείτονές της Ισπανίας έχουν ήδη συμφωνήσει να παράσχουν οικονομική στήριξη στο τραπεζικό σύστημα της χώρας αυτής.

Μάλιστα,

σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές η κυβέρνηση της Μαδρίτης πιθανόν να αναγκαστεί να ζητήσει να της προσφερθεί ένα αντίστοιχο πακέτο διάσωσης, με αυτό όπως -ήδη- έκαναν η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.
Η Καταλωνία, που είναι και το μεγαλύτερο επιχειρηματικό και βιομηχανικό κέντρο στα βόρεια διαμερίσματα της Ισπανίας, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση της χώρας βοήθεια ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, προκειμένου να μπορέσει να εκπληρώσει υποχρεώσεις, σε σχέση με την αποπληρωμή χρεών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα