Καλοκαιρινή κόντρα με φόντο το ΤΑΙΠΕΔ

Αυγουστιάτικος «καυγάς» ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τα όσα εξελίσσονται στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

«Η υπόθεση Σταυρίδη δεν αποτελεί παρά την πρώτη, καθαρή ομολογία της βρόμικης σχέσης μεταξύ της μνημονιακής κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων...», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σχετικά με την αποπομπή του Στέλιου Σταυρίδη.

«To ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα

σκάνδαλα στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης…», τονίζεται επιπλέον.

«Η Κυβέρνηση ενεργεί πάντα με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας. Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να προχωρήσει καμία από τις αλλαγές που χρειάζεται η οικονομία μας και γι’ αυτό καταφεύγει στη γνωστή του μέθοδο των απειλών στους επενδυτές. Δεν θα καταφέρουν τίποτα. Η Ελλάδα θα αλλάξει», απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, υπερασπιζόμενος το έργο της κυβέρνησης.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με νέα ανακοίνωσή του, σημειώνει με τη σειρά του:

«Τα μόνα συμφέροντα που εξυπηρετεί η κυβέρνηση είναι αυτά των δανειστών, καθώς και της εγχώριας διαπλοκής» σημειώνει η Κουμουνδούρου και επιπλέον τονίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τέλος στο αμαρτωλό καθεστώς διαπλοκής που εξέθρεψε για χρόνια ο δικομματισμός και τώρα το γιγαντώνει η μνημονιακή κυβέρνηση. Αν κάποιοι αισθάνονται απειλή από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνοι που ξεπουλάνε όσο όσο την περιουσία του ελληνικού λαού και μια μέρα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για τα μνημονιακά τους εγκλήματα. Tους υποσχόμαστε ότι δεν θα τους διαψεύσουμε».

Ανεξάρτητοι Έλληνες

«Οι μηχανές του Learjet ανάγκασαν τον κ. Στουρνάρα να παραιτήσει τον διαχρονικά κομματικό εκλεκτό», σχολίασε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

«Αυτά που επισημαίναμε και καταγγείλαμε εδώ και ένα χρόνο έρχεται να επιβεβαιώσει η πραγματικότητα, πίσω από την οποία τρέχουν ασθμαίνοντας και αγκομαχώντας ο κ. Σαμαράς και οι υπουργοί του, προσπαθώντας με σπασμωδικές κινήσεις να καλύψουν τα αδικαιολόγητα. Αυτούς τους "τζαμπατζήδες" τους δέχεται το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο πιστεύει ότι με παραιτήσεις θα διαγραφούν οι όποιες ποινικές ή άλλες ευθύνες φέρουν, όσοι χαρίζουν δημόσια περιουσία για μικρά ή μεγάλα "δωρεάν" ταξίδια, προσφορά των αγοραστών», συμπλήρωσε η βουλευτής, ζητώντας από την κυβέρνηση να ανακαλέσει όλες τις ενέργειες του μέχρι πρότινος προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ και να αποδώσει πλήρη διαφάνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα