Κάλεσμα του ηγέτη της Αλ Κάιντα για απαγωγές Δυτικών στην Αίγυπτο

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, σύμφωνα με την αμερικανική κεντρική υπηρεσία παρακολούθησης ισλαμικών ιστοσελίδων, απηύθυνε με νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του κάλεσμα στους Αιγύπτιους να «ολοκληρώσουν» την επανάσταση και να προχωρούν σε απαγωγές Δυτικών.

 «Η μάχη δεν έχει τελειώσει, αλλά μόλις έχει αρχίσει» λέει ο Αλ-Ζαουάχρι στην αρχή του μηνύματος, καλώντας «όλους τους ειλικρινείς πολίτες της Αιγύπτου» να «διεξαγάγουν μια εκστρατεία σε επίπεδο βάσης για να οδηγήσουν προς τα εμπρός την επανάσταση, η οποία ματαιώθηκε».

«Η

επανάσταση στην Αίγυπτο θα πρέπει να συνεχιστεί και η μουσουλμανική κοινότητα πρέπει να θυσιαστεί για να πάρει αυτό που θέλει και να σκίσει τα χέρια των διεφθαρμένων, για την αξιοπρέπεια και την τιμή της Αιγύπτου» αναφέρει.

Ο Αλ-Ζαουάχρι κάλεσε τους Αιγύπτιους να λάβουν μέρος σε εκδηλώσεις κατά της ισραηλινής πρεσβείας και να εναντιωθούν στην εξομάλυνση των σχέσεων και την συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ, όπως και «στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ και τον αποκλεισμό της Γάζας».

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα τάσσεται κατά του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι τον οποίο περιγράφει ως πρόεδρο χωρίς αρμοδιότητες και θέτει ζητήματα όπως η «τζιχάντ για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης» και ο ισλαμικός νόμος Σαρία.

Επίσης, κατηγορεί τη διεθνή κοινότητα ότι έχει νομιμοποιήσει τα εγκλήματα που διαπράττει το καθεστώς Άσαντ για την καταστολή της εξέγερσης και αποκαλεί «ψεύτη» τον Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας τον να παραδεχτεί την ήττα των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και τον χαρακτηρίζει ως έναν «από τους κυριότερους υποστηρικτές του Ισραήλ».

Keywords
Τυχαία Θέματα