Καιρός να φορέσετε τα μπουφάν σας!

Αλλάζει το τοπίο του καιρού, καθώς η εβδομάδα κάνει ποδαρικό με κρύο και ισχυρούς ανέμους. Σήμερα (Δευτέρα) προβλέπονται αρχικά παροδικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ βαθμιαία θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ που στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά μέχρι και τα 9 μποφόρ.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις με πιθανότητα βροχής το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια και ισχυρούς ανέμους

μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές και ίσως καταιγίδες, όμως το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι 7 μποφόρ, ωστόσο τη νύχτα θα ενισχυθούν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται βροχερός καιρός με κρύο και… χιόνια! Συγκεκριμένα, στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ίσως σποραδικές καταιγίδες. Στα ορεινά θα πέσουν χιόνια με ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000 μέτρα, ενώ το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι 7 μποφόρ, με πιθανότητα ενίσχυσης τη νύχτα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα κυμανθεί 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερα.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά με ενδεικτικό υψόμετρο τα 1200 μέτρα. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί φτάνοντας μέχρι και 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια και χιονοπτώσεις στα ορεινά με ενδεικτικό υψόμετρο τα 1200 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί, και στις Σποράδες θα φτάσουν μέχρι τα 9 μποφόρ, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα εξασθενήσουν, ωστόσο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα