Καιρός: Λασποβροχή και αφρικανική σκόνη

Ο καιρός την Κυριακή 29 Μαρτίου, θα είναι σχετικά βελτιωμένος στη βόρεια Ελλάδα και άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα

βόρεια μέχρι τους 14 με 16 βαθμούς και στα νότια έως τους 17 με 19.

Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία θα έχουμε σχετικά βελτιωμένο καιρό με σποραδικές βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 με 16 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του βορείου Ιονίου και στη δυτική Στερεά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και κατά τόπους βροχές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς.
Στην Κεφαλλονιά, στη Ζάκυνθο, στην Ιθάκη και στην Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες που τις μεσημεριανές ώρες θα είναι έντονες. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 6 έως 15 με 17 βαθμούς.

Στα Κύθηρα οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Στην Κρήτη προβλέπονται: κατά διαστήματα συννεφιά, βροχές και μικρής διάρκειας καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως και 19 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Οι βροχοπτώσεις στα Δωδεκάνησα το μεσημέρι πιθανόν να είναι δυνατές. Στις Σποράδες θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 και πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, άστατος καιρός με σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως και 17 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και κατά διαστήματα βροχές. Η θερμοκρασία στην Αθήνα και τον Πειραιά θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε μέχρι το μεσημέρι συννεφιά και πιθανόν βροχή και από το απόγευμα καλό καιρό. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα