Και στο ρολόι της ΔΕΗ έβαζε χέρι ο Λιάπης

Άλλη μια «παλληκαριά» του π. Υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, έρχεται στο «φως της δημοσιότητας», αυτή της «πλαστογράφησης» στοιχείων, σχετικών με το εμβαδόν του πολυτελούς σαλέ του στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας, προκειμένου να γλιτώνει χιλιάδες ευρώ, από Δημοτικά Τέλη, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.), ΕΕΤΗΔΕ - «χαράτσι» της ΔΕΗ και Ενιαίο Φόρο Ακινήτων!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Έθνους, μέχρι τον Ιούλιο του 2012, το κτίσμα των

233 τ.μ. - όπως αναγράφεται στο «πόθεν έσχες» του Μιχάλη Λιάπη - φαίνεται να λειτουργεί με μονοφασική γραμμή και στο λογαριασμό της ΔΕΗ να αναγράφονται 90 τ.μ.! Δηλαδή, από το 1992 που πήρε η οικογένεια Λιάπη την επιδότηση για κατασκευή ξενώνα, μέχρι το 2012, που τοποθετήθηκε νέο ρολόι τριφασικής ισχύος, εκδίδονταν λογαριασμοί για 90 τ.μ. Τεκμαίρεται, λοιπόν, ότι επί 20 χρόνια στους λογαριασμούς, τα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ υπολογίζονταν με 144 τ.μ. λιγότερα (!) από την πραγματική επιφάνεια του κτίσματος.

Το 2011, προφανώς που επιβλήθηκε το ΕΕΤΗΔΕ, το ποσό που πληρώθηκε αφορούσε τα δηλωθέντα 90 τ.μ. κι όχι τα πραγματικά 233 τ.μ. του ακινήτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα