Και η 13η Μαΐου εξετάζεται ως ημερομηνία εκλογών από την κυβέρνηση

Στο τραπέζι των συζητήσεων κυβέρνησης και κομμάτων «έπεσε» και η 13η Μαΐου ως πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών. Αυτό προκύπτει, τουλάχιστον, από τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο για κάλπες στις 6 Μαΐου

αναθεωρείται, καθώς υπάρχουν φόβοι για εκδήλωση επεισοδίων την Πρωτομαγιά, που θα συνέπιπτε με την κορύφωση της προεκλογικής περιόδου. Υπό συζήτηση παραμένει, ωστόσο, και η ημερομηνία της 29ης Απριλίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», αν και μέχρι τώρα ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών ήταν απόλυτα εξαρτημένος από την ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης, από την Τρίτη προστέθηκε άλλο ένα ζήτημα: Η Πρωτομαγιά και η πιθανότητα εκδήλωσης επεισοδίων.

Η κυβέρνηση μελετά όλα τα ενδεχόμενα, ύστερα μάλιστα από όσα συνέβησαν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, όπως και η πιθανότητα να επαναληφθούν οι προπηλακισμοί πολιτικών προσώπων την Κυριακή κατά τη διάρκεια των παρελάσεων για την 25η Μαρτίου. Όλα αυτά οδηγούν σε αναθεώρηση των σκέψεων για εκλογές στις 6 Μαΐου και την πιθανή πραγματοποίησή τους στις 13 Μαΐου.

Το σίγουρο είναι ότι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες με τη γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τους προέδρους του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, πρέπει να προσδιοριστούν οι χρόνοι ψήφισης πολυνομοσχεδίων, που ρυθμίζουν εκκρεμότητες διαφόρων υπουργείων, ενώ εκκρεμούν ερωτήσεις σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον πρωθυπουργό, αλλά και μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Πάντως, δύσκολα η παρούσα Βουλή θα παρατείνει τις εργασίες της και μετά το Πάσχα και όλα δείχνουν ότι θα διαλυθεί την Παρασκευή 6 Απριλίου, παρότι υπάρχει μια ημερομηνία-ορόσημο που είναι η 12η Απριλίου, κατά την οποία θα ολοκληρωθεί το PSI για όσους ιδιώτες κατέχουν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που υπόκεινται στο αγγλικό δίκαιο.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα