«Καμπανάκι» κινδύνου για τον ΕΟΠΥΥ

Δραματική είναι η κατάσταση του μοναδικού οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας (ΕΟΠΥΥ), σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών του Οργανισμού, που προειδοποιούν για τον κίνδυνο ολοσχερούς οικονομικής κατάρρευσης του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών, το γεγονός αυτό δεν αποτελεί έκπληξη καθώς «πολλές φορές στο παρελθόν είχαμε επισημάνει τόσο την συνεχή διόγκωση των ελλειμμάτων όσο και την ελλιπέστατη χρηματοδότηση. Επανειλημμένα στο παρελθόν είχαμε προειδοποίηση για τον κίνδυνο "ξαφνικού θανάτου" του οργανισμού μέχρι το Φθινόπωρο του 2013. Με λύπη μας βλέπουμε να επιβεβαιώνονται

τα ποιο εφιαλτικά σενάρια με την επίσημη πλέον σφραγίδα του Υπουργείου Υγείας και της τρόικα!»

»Παρά το γεγονός ότι η ίδρυση του ΕΟΠΥΥ είναι προς την σωστή κατεύθυνση, η εξαιρετική προχειρότητα δίχως σοβαρή οικονομοτεχνική μελέτη, σχεδιασμό και σοβαρό διοικητικό μηχανισμό, δυστυχώς παγίδευσαν ασφαλισμένους και ιατρούς σε ένα κακοστημένο κρατικό μονοπώλιο», επισημαίνουν οι γιατροί.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα διοικητικής ανεπάρκειας είναι η πλήρης αδυναμία του να εκκαθαρίσει τις οφειλές του με αποτέλεσμα να οφείλει για τα έτη 2010 και 2011, 1,2 δισ. ευρώ ενώ για τα έτη 2012 και 2013 έχει συσσωρεύσει άλλο ένα 1,2 δισ. σε νέα χρέη! Η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό αφανισμό το μεγαλύτερο κομμάτι του ιδιωτικού τομέα υγείας», καταλήγει η ΕΝΙ κρούοντας «καμπανάκι» κινδύνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα