Κ. Άστον: Ο Μόρσι θα έπρεπε να έχει απελευθερωθεί

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον μετά τη συνάντησή της με τον μεταβατικό πρόεδρο Άντλι Μανσούρ, τον μεταβατικό πρωθυπουργό Χάζεμ Ελ Μπεμπλάουι, αλλά και τον νέο ισχυρό άνδρα της χώρας, επικεφαλής του στρατού, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Άμυνας στρατηγό Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι, δήλωσε πως «ο Μόρσι θα έπρεπε να έχει απελευθερωθεί».

Όπως είπε θα ήθελε να έχει συναντηθεί κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην Αίγυπτο με τον ανατραπέντα ισλαμιστή πρόεδρο

Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος κρατείται από το στρατό.

«Ήθελα να τον δω. Θεωρώ ότι ο κ. Μόρσι θα έπρεπε να έχει απελευθερωθεί, πάντως με διαβεβαίωσαν ότι είναι καλά», δήλωσε η κα Άστον σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης κατά την διάρκεια της επίσκεψής της.

«Θέλουμε να δούμε την Αίγυπτο να οδεύει σε ένα δημοκρατικό μέλλον», επισήμανε η Άστον, τονίζοντας για άλλη μια φορά την «ανησυχία» της για την κατάσταση στην Αίγυπτο.

Εξάλλου, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του κινήματος Ταμαρόντ, το οποίο οργάνωνε τις διαδηλώσεις που προηγήθηκαν της ανατροπής του κ. Μόρσι, αλλά και με στελέχη του ισλαμιστικού Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, πολιτικού βραχίονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα