Ιβάνκα Τραμπ: «Γίνεται» η Πρώτη Κυρία της Αμερικής;

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πίσω από ένα ισχυρό άντρα λένε, κρύβεται μια σπουδαία γυναίκα, και στην περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ μάλλον πρέπει να καταλάβουμε πως αυτή που ήρθε για να μείνει δεν είναι η σύζυγος του Μελάνια, αλλά η κόρη του Ιβάνκα. Η μεγαλύτερη κόρη του μεγιστάνα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του πατέρα της, ενδιαφέρεται να μάθει την κάθε λεπτομέρεια, ενώ όλα δείχνουν πως σύντομα θα εγκατασταθεί στην Ουάσιγκτον.

«Αυτή ήταν μια αξέχαστη χρονιά για την οικογένεια μου για πολλούς λόγους. Γιορτάσαμε πολλές στιγμές, ορόσημα, αλλά μια από τις πιο αγαπημένες

μου ήταν η εκδήλωση για την επαναλειτουργία του Παλαιού Ταχυδρομείου ως Διεθνές Ξενοδοχείο Τραμπ, Washington, D.C.», είχε γράψει πρόσφατα στον προσωπικό της λογαριασμό στο διαδίκτυο η όμορφη κόρη του Τραμπ.

Μάλιστα, επιλέγει να δώσει έμφαση στη δήλωση –κατά την τελετή των εγκαινίων– του Ρεπουμπλικάνου βουλευτή, John Mica, ότι «δημιουργήθηκαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και αυτό είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν από την ιδιωτική πρωτοβουλία ανεκμετάλλευτες περιουσίες».

Στην εκδήλωση των εγκαινίων η φωτογραφία είναι άκρως χαρακτηριστική αλλά δεν είναι και η μόνη που κυκλοφόρησε και δείχνει αυτό που σκοπεύει να κάνει η Ιβάνκα Τραμπ. Αν και κάθεται στην άκρη του πλάνου για τα «μάτια του κόσμου» κρατώντας τους τύπους, είναι ξεκάθαρο πως προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διεκδικήσει τη θέση της Πρώτης Κυρίας.

Άλλωστε η Ιβάνκα, δικαιούται ένα κομμάτι από την πίτα, καθώς η ίδια έχει βοηθήσει πολύ τον πατέρα της και στις επιχειρήσεις του αλλά και στον προεκλογικό του αγώνα. Το χλιδάτο ξενοδοχείο που άνοιξε τις πόρτες του δύο μήνες πριν, ήταν αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας του Τραμπ, που όμως δεν θα τα κατάφερνε χωρίς την τεράστια βοήθεια της Ιβάνκα.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η γοητευτική κόρη του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ και ο σύζυγος της Τζάρεντ Κούσνερ μαζί με τα τρία τους παιδιά, έχουν ήδη αρχίσει να τα μαζεύουν από τον πολυτελέστατο ουρανοξύστη της 5ης Λεωφόρου και να ψάχνουν στέγη στην Ουάσινγκτον.

Σε συνέντευξη του στο Fox o Ντόναλντ Τραμπ «έσταζε μέλι» όταν μιλούσε για την καλλονή Ιβάνκα αλλά και για τον γαμπρό του, ενώ επιβεβαίωσε την στενή βοήθεια της κόρης του, τονίζοντας μάλιστα πως αναζητά τη νομική φόρμουλα ώστε το ζευγάρι να μπορεί με το γράμμα του νόμου να αποτελεί το δεξί του χέρι.

Η πρωτότοκη κόρη του, όπως κ ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει, είναι ιδανική στα θέματα των γυναικών και των παιδιών, ενώ χαρακτηρίζει τον γαμπρό του ως τον πιο κατάλληλο άνθρωπο για την ανάπτυξη των σχέσεων των ΗΠΑ με άλλες χώρες και για την προώθηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

Την ίδια στιγμή, η πραγματική Πρώτη Κυρία δεν σκέφτεται τον Λευκό Οίκο και επιθυμεί να παραμείνει στο ολόχρυσο ρετιρέ του Μανχάταν μαζί με τον γιο της Μπάρον μέχρι να τελειώσει η φετινή σχολική χρονιά. Η Μελάνια, δεν είναι πολύ αγαπητή στους πολίτες της Αμερικής, εξ’ αιτίας του απρόσιτου προφίλ της και της παράξενης προφοράς της.

Αυτό, μαζί με την υπερβολική αδυναμία που δείχνει ο Τραμπ στην κόρη του, είναι εκμεταλλεύσιμα από την Ιβάνκα με άψογο τρόπο, ώστε να «κλέψει» τα αξιώματα και τη δόξα της Πρώτης Κυρίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που η κόρη αναλαμβάνει καθήκοντα Πρώτης Κυρίας. Στην ιστορία του Λευκού Οίκου, υπήρξαν κάποιες φορές, που οι κόρες αναγκάστηκαν να βρεθούν στο πλευρό του πατέρα τους, επίσημα.

Αυτό γινόταν αν ο πρόεδρος έμενε χήρος κατά την διάρκεια της θητείας του ή η Πρώτη Κυρία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο τίτλος που έφεραν οι κόρες με τα αναβαθμισμένα καθήκοντα όπως αναφέρεται στα αρχεία ήταν είτε «Αντικαταστάτρια Πρώτης Κυρίας» είτε «Οικοδέσποινα του Λευκού Οίκου».

Όποιον τίτλο κι αν αποδώσουμε στην Ιβάνκα, το σίγουρο είναι πως η Αμερική, περιμένει τον Ντόναλντ Τραμπ που θα αναλάβει τα ηνία στις 20 Ιανουαρίου, να παρουσιάζει εμμέσως την κόρη του, σαν αυτή που θα τον κατευθύνει και θα καμαρώνει για εκείνον.

Το άρθρο Ιβάνκα Τραμπ: «Γίνεται» η Πρώτη Κυρία της Αμερικής; εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα