Ηθοποιοί του Εθνικού παίζουν Σέξπιρ στο Μετρό

Μία πρώτη εικόνα από το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής νύχτας» είχαν την ευκαιρία να δουν και να απολαύσουν οι επιβάτες του Μετρό, που βρέθηκαν σήμερα  (Σάββατο) νωρίς το μεσημέριστο σταθμό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», στο χώρο επικύρωσης εισιτηρίων, στο πλαίσιο σειράς δράσεων, που συνδιοργανώνονται από το Εθνικό Θέατρο και την εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.).

Με ένα πρωτότυπο δρώμενο, δύο μέλη από το θίασο της ομώνυμης, επικείμενης παράστασης του Εθνικού Θεάτρου, ο Νίκος Κουρής και η Ιωάννα Παππά, μεταμορφώθηκαν με θεσπέσιες μάσκες στο ρόλο των δύο εραστών, αναδυόμενοι σε μια επίμονη αναζήτηση ο ένας του άλλου, μέσα στο «δάσος των Αθηνών» και έδωσαν μια γεύση από το έργο.

Στην προκειμένη περίπτωση μέσα στο ανθρώπινο «δάσος» των επιβατών του Μετρό.

Οι δύο εραστές «παρασύρθηκαν» από τις κυλιόμενες σκάλες, ψάχνοντας επίμονα, καλώντας με το όνομά του ο ένας τον άλλο, ανάμεσα στους επιβάτες.

Μαζί τους ήταν η Εύα Σαουλίδου (στο ρόλο που Πουκ) ενώ οι ήχοι βιολιού από τα χέρια του Αργύρη Πανταζάρα (στο ρόλο του Δημήτριου), συνόδευαν το δρώμενο, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του σκηνοθέτη της παράστασης Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Το πολυαγαπημένο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού θα παρουσιάζεται στη Σκηνή Κοτοπούλη στο Θέατρο Rex από τις 30 Νοεμβρίου σε μια παράσταση - γιορτή γεμάτη εκπλήξεις, ποίηση και χιούμορ με το φανταστικό και το κωμικό στοιχείο να υφαίνουν ένα σαγηνευτικό ιστό.

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης
Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Καλλιτεχνική σύμβουλος για τα Κοστούμια: Ντόρα Λελούδα
Κοστούμια: Δανάη Κουρέτα, Βέρικο Μγκελάτζε
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Κίνηση: Φώτης Νικολάου
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Σύλβια Λούλιου

Παίζουν: Γιάννης Βογιατζής, Ευγενία Δημητροπούλου, Νίκος Κουρής, Διώνη Κουρτάκη, Γιώργος Κριθάρας, Περικλής Μουστάκης, Γιώργος Μπινιάρης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Αργύρης Πανταζάρας, Άγγελος Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Ιωάννα Παππά, Εύη Σαουλίδου, Φοίβος Ριμένας, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Χάρης Τσιτσάκης

Πρώτη παράσταση: 30/11/2012
Τελευταία παράσταση: 15/02/2013

 Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου

(Αγίου Κωνσταντίνου 22 – 24 & Πανεπιστημίου 48 )
 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα