Ιταλία: Το απίστευτο κάστρο της Τοσκάνης κόβει την ανάσα (φωτογραφίες)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η ακριβής ονομασία του είναι Castello di Sammezzano και χτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα από Ισπανούς ευγενείς. Η ιστορία μάλιστα αναφέρει ότι το είχε επισκεφθεί και ο Καρλομάγνος.

Η ιστορία της περιοχής είναι κατά πολύ παλαιότερη. Συμφωνά με τους ιστορικούς φτάνει μέχρι την εποχή των Ρωμαίων.Με το πέρασμα των αιώνων, το κάστρο άλλαξε αρκετές φορές ιδιοκτησία, πάντα από σημαντικές οικογένειες,όπως οι Αλτοβίτι και οι Μέδικοι. Μετάξύ του 1853 και του 1889, ο Ferdinando Panciatichi Ximenes D’Aragona ανακαίνισε το κάστρο, με ανατολίτικα

στοιχεία, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή μόδα της τότε εποχής.

Σήμερα άδειο…

Τη δεκαετία του 1990 η ξενοδοχειακή επιχείρηση έκλεισε και το κάστρο παραμένει άδειο. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρότι η τελευταία του ανακαίνιση έγινε το 1889, τα χαρακτηριστικά του παραμένουν έντονα.

Τις φωτογραφίες που θα δείτε τις έβγαλε ο 29χρονος Ολλανδός Roman Robroek,ο οποίος δηλώνει εκστασιασμένος στην Daily Mail: «Για να φτάσεις εκεί πρέπει να περπατήσεις μέσα στο δάσος που το περιβάλλει, είναι εκπληκτικά.Προσπάθησα να αποτυπώσω την εκπληκτική αρχιτεκτονική του, όταν το πρωτοείδα δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο όμορφο ήταν και όταν έφτασαν εκεί ο ίδιος κάθισα για λίγο στο πάτωμα για να συνειδητοποιήσω τι έβλεπα».

Το άρθρο Ιταλία: Το απίστευτο κάστρο της Τοσκάνης κόβει την ανάσα (φωτογραφίες) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα