Ισραήλ: Πίσω στις δημοσκοπήσεις ο Νετανιάχου πριν τις κρίσιμες εκλογές

Μια ημέρα, πριν τις κρίσιμες εκλογές για το Ισραήλ της 17ης Μαρτίου και ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε μια σαφή προσπάθεια να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, της ισραηλινής Δεξιάς, δεσμεύεται πως όσο είναι πρωθυπουργός δεν πρόκειται να υπάρξει παλαιστινιακό κράτος.

Ο Νετανιάχου θα δώσει εκλογική μάχη για μια 4η θητεία στην πρωθυπουργία, με κύριο αντίπαλό του το κεντροαριστερό σχήμα «Σιωνιστική Ένωση», το οποίο διεκδικεί την

πρώτη θέση από το κόμμα του κ. Νετανιάχου, Λικούντ.

Την ίδια στιγμή, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα στον ηγέτη των Εργατικών Ισαάκ Χέρτσογκ, έναντι του Νετανιάχου, μόλις ένα 24ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η κεντροαριστερή Σιωνιστική Ένωση, στην οποία συμμετέχει και το Εργατικό Κόμμα της Τζίπι Λίβνι, υπό την ηγεσία του Ισαάκ Χέρτζογκ, διατηρεί προβάδισμα 4 εδρών έναντι του δεξιού κόμματος του Νετανιάχου, Λικούντ.

Εξάλλου, για πρώτη φορά στην ιστορία των ισραηλινών εκλογών, τα τέσσερα αραβικά ισραηλινά κόμματα ενώνουν τις δυνάμεις τους και μάλιστα με την πρώτη τους κοινή κάθοδο, καταλαμβάνουν 13 έδρες, σε σύνολο 120 εδρών στην Κνεσέτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα