Ιρακινοί βομβαρδίζουν θέσεις αντικαθεστωτικών

Σοβαρές εξελίξεις διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στα σύνορα Συρίας – Ιράκ, όπου δυνάμεις του Ιρακινού στρατού υποστηριζόμενες από Κούρδους μαχητές σφυροκοπούν θέσεις τούρκων ισλαμοφασιστών εντός του Συριακού εδάφους μαζί με τις δυνάμεις του Συριακού στρατού.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι ιρακινές δυνάμεις βοήθησαν τον τακτικό Στρατό της Συρίας να ανακαταλάβει συνοριακό σταθμό τον οποίο είχαν καταλάβει νωρίτερα οι αντάρτες.

Ανταποκριτής του Al-Arabiya στην περιοχή επιβεβαίωσε το συμβάν λέγοντας ότι τα ιρακινά στρατεύματα βομβάρδισαν τις θέσεις των ανταρτών μέσα στο

έδαφος της Συρίας ενώ ιρακινοί ελεύθεροι σκοπευτές έλαβαν θέσεις μάχης κοντά στο συνοριακό πέρασμα. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ενισχύσεις ήδη έχουν αποστείλει στην περιοχή από τη Βαγδάτη.

Να σημειωθεί ότι το Ιράκ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Αμερικανών που στηρίζουν επισήμως τους εισβολείς. Αποκλείεται η κυβέρνηση του Ιράκ να ερχόταν σε στρατιωτικη εμπλοκή, χωρίς προηγουμένως να είχε την σύμφωνη γνώμη του διοικητή των Αμερικανικών δυνάμεων στην χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα