ΗΠΑ:Νεκροί εντοπίστηκαν αγνοούμενοι ναύτες μετά τη σύγκρουση αντιτορπιλικού με δεξαμενόπλοιο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δύτες εντόπισαν μερικές σορούς των δέκα ναυτών που αγνοούνταν μετά την χθεσινή σύγκρουση του αντιτορπιλικού John S. McCain με δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Σιγκαπούρης.

Τη θλιβερή δήλωση έκανε ο επικεφαλής των αμερικανικών ναυτικών επιχειρήσεων στον Ειρηνικό, ναύαρχος Σκοτ Σουίφτ.

«Οι δύτες κατάφεραν να εντοπίσουν ανθρώπινα μέλη κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους εντός του πλοίου» τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Ναυτική

Βάση Changi της Σιγκαπούρης, όπου ρυμουλκήθηκε το αντιτορπιλικό.

Πλοία του ναυτικού της Σιγκαπούρης και της Μαλαισίας καθώς και ελικόπτερα αναζητούν από το πρωί τους δέκα αγνοούμενους Αμερικανούς ναύτες, ωστόσο οι πρώτες σοροί εντοπίστηκαν όταν δύτες άρχισαν να διερευνούν τα κατεστρεμμένα διαμερίσματα του πλοίου, τα οποία έχουν πλημμυρίσει και έχουν σφραγιστεί για μη βυθιστεί το USS John S. McCain.

Άλλη μια σορός εντοπίστηκε νωρίτερα από μαλαισιανό πλοίο, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν ανήκει σε έναν από τους 10 αγνοούμενους ναύτες.

Όπως είπε ο Σουίφτ, είναι νωρίς για να ανακοινωθεί αριθμός νεκρών.

Μετά τη σύγκρουση του αντιτορπιλικού John S. McCain και του δεξαμενόπλοιου Alnic MC, ο επικεφαλής των αμερικανικών ναυτικών επιχειρήσεων, ναύαρχος Τζον Ρίτσαρντσον, είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις προς το παρόν ήταν εσκεμμένη ενέργεια ή αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης ή σαμποτάζ.

«Η διερεύνηση όμως θα εξετάσει όλες τις πιθανότητες», ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter.

Το άρθρο ΗΠΑ:Νεκροί εντοπίστηκαν αγνοούμενοι ναύτες μετά τη σύγκρουση αντιτορπιλικού με δεξαμενόπλοιο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα