Ηλεκτρονικός εφιάλτης για ανήλικες που παγιδεύτηκαν στο facebook από 31χρονο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έναν ηλεκτρονικό εφιάλτη ζούσαν πολλές ανήλικες κοπελίτσες, θύματα 31χρονου στη Ζάκυνθο, ο οποίος εμφανιζόταν στο facebook ως… συνομήλική τους και αποσπούσε τολμηρές φωτογραφίες τους. Στη συνέχεια, με την απειλή δημοσίευσης του επίμαχου υλικού εξανάγκαζε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τις ανήλικες να τον συναντούν και να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους. Τέλος στην ανατριχιαστική δραστηριότητά του, αποφάσισε να δώσει μία 16χρονη θύμα του, η οποία εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα της τα όσα είχαν συμβεί.

Έτσι, ξεκίνησε η έρευνα για να βρεθούν οι αποδείξεις σε βάρος του 31χρονου, αλλά και το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς του.
Από την λεπτομερή διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος ακολουθούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία, σύμφωνα με την οποία χρησιμοποιούσε εικονικούς λογαριασμούς-προφίλ, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Μέσω αυτών, έστελνε μηνύματα σε γυναίκες αλλά και σε… ζευγάρια(!) και προσπαθούσε να τους πείσει, έναντι χρηματικής αμοιβής, που τους υποσχόταν και που ποτέ δεν έδινε, να του στέλνουν γυμνές τους φωτογραφίες και βίντεο.

Ο δράστης, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ζάκυνθο και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσε με την ανήλικη καθώς και ένα TABLET, στο οποίο ήταν αποθηκευμένο πλήθος πορνογραφικού υλικού.
Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε, συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 200 γραμμαρίων, καθώς και μια συσκευασία με νήματα που χρησιμοποιούνταν για την αποξήρανση φυτών κάνναβης. Η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση του εύρους δράσης του 31χρονου συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Το άρθρο Ηλεκτρονικός εφιάλτης για ανήλικες που παγιδεύτηκαν στο facebook από 31χρονο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα