Ηλεκτρολόγος “μαϊμού” κατάφερε να αρπάξει 200.000 ευρώ από διαμέρισμα!

Η…επίσκεψη του «ηλεκτρολόγου με την πράσινη φόρμα» και τα…κατσαβίδια στην εργαλειοθήκη…κόστισε σε ιδιοκτήτρια κατοικίας στο Καστρί το απίστευτο ποοσό των 200.000 ευρώ! Τόσα, αυτός που κατάφερε να συστηθεί στη γυναίκα σαν τεχνικός της ΔΕΗ, κατάφερε να αρπάξει με τη βοήθεια συνεργού του, από τη βιβλιοθήκη του σπιτιού, όσο το άτυχο θύμα, υπάκουε στις εντολές του να ανοιγοκλείνει τα φώτα, προκειμένου να βρει τη διαρροή για την οποία, δήθεν, τον είχε ενημερώσει η υπηρεσία του.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η μεγάλη κλοπή σύμφωνα με πληροφορίες

από αστυνομικές πηγές, σημειώθηκε μία από τις προηγούμενες ημέρες και τώρα η Αστυνομία με βάση την περιγραφή του δράστη, αλλά και από κάποια άλλα στοιχεία, προσπαθεί να τον εντοπίσει πριν προλάβει να μπει με τον συνεργό του και σε άλλη κατοικία με μοναδικό σκοπό να αφαιρέσει μετρητά. Ο δράστης, λοιπόν, φορώντας πράσινη ολόσωμη φόρμα, όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κηφισιάς η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια, την πλησίασε τη στιγμή ακριβώς που εκείνη άνοιγε την πόρτα της πολυκατοικίας. Ευγενικά της είπε ότι είναι τεχνικός της ΔΕΗ και ότι έχει εντολή να ελέγξει τη… διαρροή ρεύματος στο διαμέρισμα της.

Ηταν τόσο πειστικός ο δράστης και τόσο καλοπροαίρετη η 86χρονη, που τον πίστεψε και μάλιστα έφθασαν μαζί έως το ασανσέρ και ανέβηκαν στον 7ο όροφο όπου βρίσκεται το διαμέρισμα. Η ιδιοκτήτρια άνοιξε την πόρτα και ο «ηλεκτρολόγος» πήγε αμέσως στον ηλεκτρικό πίνακα.

Έδινε… εντολές

Κατά διαστήματα, λένε οι ίδιες πληροφορίες, έδινε… εντολές και με διάφορα προσχήματα έπειθε την γυναίκα να βγαίνει στο μπαλκόνι. Σε ένα από αυτά τα …δρομολόγια, εκτιμούν οι αξιωματικοί, ο… ηλεκτρολόγος άνοιξε την κεντρική είσοδο και έδωσε την ευκαιρία σε συνεργό του, να μπει στο διαμέρισμα και να ερευνήσει ανενόχλητος τα υπνοδωμάτια και το σαλόνι, όσο εκείνος με τη βοήθεια της ιδιοκτήτριας προσπαθούσε να βρει την πηγή της…διαρροής του ρεύματος! Όσο την απασχολούσε, ο συνεργός εντόπισε στην βιβλιοθήκη κρυμμένο τον μικρό θησαυρό, τον άρπαξε και έφυγε. Την τελευταία φορά που επέστρεψε η ιδιοκτήτρια από το μπαλκόνι στο σαλόνι δεν βρήκε τον δράστη, ο οποίος είχε εγκαταλείψει το σπίτι με τον συνεργό του και τα 200.000 ευρώ υπό μάλης.

Άνω κάτω τα δωμάτια

Τότε μόνο αντελήφθη ότι είχε πέσει κι εκείνη, όπως πολλοί άλλοι θύμα εξαπάτησης. Πήγε αμέσως στα υπνοδωμάτια τα είδε αναστατωμένα, και όταν κοίταξε και την βιβλιοθήκη, όπου είχε τοποθετήσει τα χρήματα, διαπίστωσε ότι αυτά όπως και τα χρυσαφικά, χρυσαφικά είχαν «κάνει φτερά». Σε κατάσταση σοκ τηλεφώνησε στην Αστυνομία και περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του δράστη. Οι πρώτες αναζητήσεις δεν έφεραν αποτέλεσμα και η έρευνα συνεχίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηλεκτρολόγος “μαϊμού”, 200 000,ilektrologos “maimou”, 200 000