Ηλεία: Χωρίς θέρμανση Δημοτικό και Νηπιαγωγείο – Απίστευτη ταλαιπωρία για τα παιδιά!(photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με σκουφιά, γάντια, μπουφάν και κασκόλ έκαναν μάθημα τις τελευταίες ημέρες οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου στο Κούμανι της ορεινής Ηλείας. Κι αυτό επειδή οι δεξαμενές πετρελαίου του κτηρίου ήταν άδειες (αιτία η γνωστή: γραφειοκρατεία!). Ενδεικτικό του κρύου που επικρατούσε στις τάξεις ήταν το γεγονός ότι χθες οι εκπαιδευτικοί με την παρότρυνση και των γονέων, έβγαλαν τα παιδιά στο προαύλιο προκειμένου να… ζεσταθούν.

Ο λόγος

για ένα χωριό το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρων και που κάθε χρόνο ο χιονιάς κάνεις την εμφάνισή του από νωρίς. Μολονότι από τις αρχές Νοέμβρη στο σχολείο θα έπρεπε λειτουργήσει το καλοριφέρ, εντούτοις έως χθες, 1η Δεκέμβρη, στην δεξαμενή δεν υπήρχε ίχνος πετρελαίου.

Δεν πάνε σχολείο λόγω κρύου!

Στο σχολείο φοιτούν 53 μαθητές (41 στο Δημοτικό και 12 στο Νηπιαγωγείο) από το Κούμανι κι από το διπλανό χωριό, τη Φολόη. Τον τελευταίο μήνα ωστόσο, δεν είναι ποτέ παραπάνω από τους μισούς, καθώς ορισμένα παιδιά επιστρέφουν στο σπίτι συναχωμένα, ενώ κάποια άλλα δεν πηγαίνουν καν, με ευθύνη των γονιών τους, έτσι ώστε να τα προστατεύουν από το ενδεχόμενο ασθένειας.

Φέρνουν αερόθερμα και θερμαντικά σώματα απ’ το σπίτι!

Οι εκπαιδευτικοί εφόσον δεν έχουν άλλη επιλογή, προσπαθούν να βρουν τρόπους να «σπάσουν» λίγο το κρύο στις αίθουσες, χρησιμοποιώντας μικρά θερμαντικά σώματα. Στο Νηπιαγωγείο έχει διαθέσει ένα σώμα κάποιος γονέας, ενώ σε άλλη τάξη του Δημοτικού ο εκπαιδευτικός έχει φέρει στο σχολείο ένα αερόθερμο από το σπίτι του! Οι μαθητές παρακολουθούν το μάθημα φορώντας μπουφάν, γάντια, κασκόλ και σκουφιά.

Χθες όμως, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 4 βαθμούς το πρωί, το ποτήρι ξεχείλισε και οι περισσότεροι γονείς εύλογα δεν έστειλαν τα παιδιά στο σχολείο, προκειμένου να μην «ξυλιάσουν» όπως χαρακτηριστικά είπαν. Είχαν κάνει ήδη άλλωστε υπομονή πάρα πολλές ημέρες, κι ενώ ο δήμος μετέθετε την ημέρα της προμήθειας του πετρελαίου από μέρα σε μέρα.

Χθες το μεσημέρι, λίγη ώρα μετά τη διαμαρτυρία των γονέων, έγινε μεταφορά μικρής ποσότητας πετρελαίου –προκειμένου να λειτουργήσει σήμερα το πρωί το καλοριφέρ- και γύρω στις 10:00, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Δεββές, θα γίνει η προμήθεια για το σύνολο της ποσότητας, όχι μόνο στο σχολείο του Κούμανι αλλά και στα σχολεία των Δ.Ε Δίβρης και Λασιώνος. Εξάλλου, αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους φτάσαμε, την 1η Δεκέμβρη, το σχολείο να μην έχει θέρμανση, εξήγησε πως οφείλεται σε καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους, εξαιτίας της αλλαγής του Νόμου που αφορά τις προμήθειες. Εν κατακλείδι ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά για την ταλαιπωρία στην οποία έχουν υποβληθεί τον τελευταίο μήνα και καθησύχασε γονείς και μαθητές ότι το πρόβλημα λύθηκε και δεν θα χρειαστεί να ανησυχούν για το υπόλοιπο του χειμώνα.

Πηγή: patrisnews

Το άρθρο Ηλεία: Χωρίς θέρμανση Δημοτικό και Νηπιαγωγείο – Απίστευτη ταλαιπωρία για τα παιδιά!(photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα