ΙΚΑ: Κατάργηση του βιβλίου νεοπροσλαμβανομένων

Tην εγκύκλιο με την οποία γνωστοποιεί τόσο στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ όσο και στις επιχειρήσεις-εργοδότες την κατάργηση του βιβλίου νεοπροσλαμβανομένων υπέγραψε η γενική διευθύντρια του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας. Όπως, αναφέρεται, από σήμερα (τυπικά από χθες αλλά ήταν Κυριακή):

Καταργείται από την ως άνω ημερομηνία η υποχρέωση τήρησης και συμπλήρωσης του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού.Τροποποιούνται οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών της Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην
οποία ανατίθενται διευρυμένες ελεγκτικές δραστηριότητες.Εντάσσεται στις αρμοδιότητες των ελεγκτικών οργάνων των Υποκαταστημάτων και της Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ο έλεγχος υποβολής και ορθής τήρησης ή μη, των εντύπων Ε3 (Αναγγελία Πρόσληψης) και Ε4 (Πίνακας Προσωπικού) του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.Ορίζεται ο τύπος και τα αρμόδια όργανα επιβολής των διοικητικών κυρώσεων που επέρχονται από την μη τήρηση των ανωτέρω υποχρεώσεων των εργοδοτών.
Keywords
Τυχαία Θέματα