«Ηγέτης μας ο Σπανούλης»

Ο προπονητής της ομάδας του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα, μίλησε για το Final Four, ενώ ανέφερε ότι ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης της ομάδας και πως χαίρεται που μπορεί να βασιστεί σ’ αυτόν.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ντούσαν Ίβκοβιτς, στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα:

Φέτος έχετε διαφορετικό ρόστερ από πέρυσι. Πότε μέσα

στη σεζόν αρχίσατε να κάνετε σκέψεις για το Final Four;

Ωριμάσαμε όλοι μαζί, βήμα-βήμα και παίζαμε καλύτερα. Μετά το TOP-16 είπα στους παίκτες μου πως αν προκριθούμε στα play offs θα είναι επιτυχία. Πλέον φτάσαμε στο Final Four και είναι επιτυχία. Πάμε βήμα-βήμα και μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο.

Κάνατε τις προσθήκες του Λο και του Ντόρσεϊ πριν το Top-16. Πόσο σημαντικοί ήταν για την επιτυχία σας;

Ήταν πολύ σημαντικοί. Μου αρέσει που έχει φυσικά προσόντα ο Ντόρσεϊ και πως αντιδράει στο παρκέ. Είναι διαφορετικός από τον Γλυνιαδάκη και τον Παπαδόπουλο. Ο Λο είναι φοβερός επαγγελματίας και έχει φοβερή προσωπικότητα. Είναι καταπληκτικά παιδιά και είναι ευπρόσδεκτοι στην ομάδα.

Ο Σπανούλης είναι ο αρχηγός της ομάδας. Τί τον κάνει να διαφέρει από τους υπόλοιπους;

Μην ξεχνάτε πως ο Σπανούλης ξεκίνησε με τραυματισμό τη χρονιά. Μου είπε: «Κόουτς μην ανησυχείς. Θα παίξω στους "16"». Αυτό που προσπαθώ να πως είναι πως πραγματικά διαφέρει. Είναι ο ηγέτης μας και χαίρομαι που μπορώ να βασιστώ επάνω του.

Η Μπαρτσελόνα έχει από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη. Πως σκοπεύετε να παίξετε στην επίθεσή σας;

Είναι απλή η φιλοσοφία μας. Μπορούμε να παίξουμε και εμείς καλή άμυνα. Είμαστε νέα ομάδα και έχουμε ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι μας. Θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε το γήπεδο, όπως κάνουν οι ισπανικές ομάδες. Καλή άμυνα και πολύ τρέξιμο είναι τα όπλα μας.

Πολλοί λένε οτι είναι η καλύτερη σεζόν στην προπονητική σας καριέρα. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε πως θα κριθεί από το πως θα πάτε στο Final Four;

Πολλοί μου το έχουν πει αυτό. Από την αρχή της σεζόν είχαμε πει πως πρέπει να ευχαριστηθούμε αυτό που κάνουμε. Εγώ χάρηκα πολύ τη φετινή χρονιά και έκανα τα πάντα για να παίξουμε καλό μπάσκετ. Δεν θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του Final 4 το αν είναι η πιο επιτυχημένη χρονιά μου.

Keywords
Τυχαία Θέματα