Ιερώνυμος: Η κοινωνία μας δεν αντέχει άλλα μέτρα

Έντονα προβληματισμένος για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η χώρα μας, για τα κρούσματα βίας και ναζισμού που εμφανίζονται στην κοινωνία, καθώς και για τον κίνδυνο εκτροπής του Πολιτεύματος, εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:

«Η Δημοκρατία είναι μία έννοια, είναι ένας τρόπος ζωής και διακυβέρνησης των ανθρώπων.

Τώρα εάν εμείς που θέλουμε να λειτουργούμε σε αυτό το σύστημα δεν είμαστε ικανοί, είμαστε επιρρεπείς σε εκτροπές, δεν φταίει η Δημοκρατία. Φταίνε εκείνοι που την ωθούν στην εκτροπή.

Η κοινωνία μας, ο λαός μας, δεν αντέχει άλλο. Τα όποια περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενωμένοι αλλά καθαροί, λέγοντας την αλήθεια στο λαό. Να έχουμε υπομονή και συνεχώς να προσπαθούμε γιατί θα αργήσει αυτή η δύσκολη κατάσταση να περάσει.»

Ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίζεται αντίθετος με το σύμφωνο συμβίωσης, προβλέπει πολιτικές εξελίξεις λόγω της αγανάκτησης των πολιτών και των αναγκών τους, αρνείται να πάρει θέση στην πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα και τάσσεται αναφανδόν εναντίον των κρουσμάτων βίας και του φαινομένου του νεοναζισμού.

Επιπλέον διατηρεί επιφυλάξεις για το θέμα της κατασκευής του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό, ενώ αρνείται κατηγορηματικά ότι η Εκκλησία διαθέτει μεγάλη περιουσία και προσθέτει πως το έργο της δεν περιορίζεται μόνο σε φιλανθρωπίες, συσσίτια και ελεημοσύνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα