Ιαπωνία: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα λευχαιμίας από τη ραδιενέργεια της Φουκουσίμα

Το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, μετά το τσουνάμι που είχε κτυπήσει την Ιαπωνία ως αποτέλεσμα του σεισμού των 9 ρίχτερ στην περιοχή, είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη το 2011, όμως τώρα τέσσερα χρόνια μετά ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση για τις συνέπειες που προκάλεσε η ραδιενέργεια που εκλύθηκε. Όπως γνωστοποίησε η ιαπωνική κυβέρνηση διαγνώστηκε με λευχαιμία ο πρώτος εργαζόμενος στο πυρηνικό εργοστάσιο.

Πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος ήταν 30 ετών

το διάστημα που εργάστηκε στη Φουκουσίμα και πιο συγκεκριμένα από τον Οκτώβριου του 2012 έως και τον Δεκέμβριο του 2013 στον πυρηνικό σταθμό Νταϊτσί, ενώ νωρίτερα είχε εργαστεί και για αρκετούς μήνες σε άλλο πυρηνικό εργοστάσιο.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και άλλοι εργαζόμενοι έχουν εμφανίσει καρκίνο από το ατύχημα και μετά, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που επισήμως η κυβέρνηση συνδέει την εμφάνιση της λευχαιμίας με την ραδιενέργεια στην οποία εκτέθηκε ο εργαζόμενος αυτός.

«Η περίπτωση αυτή πληροί τις προϋποθέσεις», είπε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας, προσθέτοντας ότι εξετάζονται ακόμα τρεις περιπτώσεις εργαζομένων που έχουν εμφανίσει τη νόσο.

Keywords
Τυχαία Θέματα