Ιαπωνία: Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της πυρηνικής ενέργειας

Στους δρόμους του Τόκιο βγήκαν την Κυριακή εκατοντάδες διαδηλωτές για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη χρήση πυρηνικής ενέργειας, την παραμονή της δεύτερης επετείου της καταστροφής στη Φουκουσίμα.

«Γίνεται όλο και πιο σημαντικό να διαδηλώνουμε, το κάνω για να μην αφήσουμε χάος στα παιδιά μας» είπε μητέρα που συμμετείχε στη συγκέντρωση. Στη διαδήλωση κυριαρχούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «στοπ στα πυρηνικά,

προστατεύστε τα παιδιά μας».

Μετά την τραγωδία της Φουκουσίμα, σε λειτουργία «εν υπνώσει» έχουν μείνει μόνο δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες από τους αρχικά 50. Ωστόσο, η άνοδος στην εξουσία της κυβέρνησης Άμπε -το κόμμα του οποίου υποστηρίζει την χρήση πυρηνικής ενέργειας- έχει προκαλέσει ανησυχίες για τις προθέσεις του Τόκιο.

Πρόφατη δημοσκόπηση, όπως αναφέρει το Reuters εμφανίζει επτά στους δέκα Ιάπωνες να θέλουν τη χώρα να απομακρυνθεί οριστικά από τα πυρηνικά.

Ωστόσο, εξίσου ισχυρή είναι η δημοτικότητα και του Άμπε, ο οποίος τάσσεται υπέρ της επαναλειτουργίας όσων αντιδραστήρων κριθούν ότι πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα