Η βουλγαρική βουλή ψηφίζει για τη νέα κυβέρνηση

Το κυβερνητικό σχήμα που πρότεινε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Πλαμέν Ορεσάρσκι, ψηφίζει σήμερα η βουλγαρική βουλή.

Παρόντες στην αίθουσα της βουλής είναι μόνο 121 βουλευτές από τους 240 συνολικά, καθώς οι βουλευτές του κόμματος Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας (GERB), αποχώρησαν από την αίθουσα κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Βουλής.

Ο πρόεδρος του GERB

και πρώην πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε ότι με αυτή τους την ενέργεια ήθελαν να δείξουν ότι το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και το “Ataka” λειτουργούν ήδη ως τρικομματικός συνασπισμός.

Ο αρχηγός του «Ataka» Βόλεν Σιντέροφ αρνήθηκε να σχολιάσει τόνισε όμως ότι δέχθηκε απειλές από το GERB.

Στη συνεδρίαση της Βουλής είναι παρόντες ο πρόεδρος της χώρας, Ρόσεν Πλεβνελίεφ, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Μαρίν Ράικοφ, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος, εκπρόσωποι θρησκευτικών κοινοτήτων στη Βουλγαρία, δικαστές και διπλωμάτες.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτη δύναμη των βουλευτικών εκλογών της 12ης Μαΐου, αναδείχθηκε με μικρή διαφορά το GERB με τον Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.

Μετά την άρνηση του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και του «Ataka» να διαπραγματευτούν με τον αρχηγό του GERB, ο Μπόικο Μπορίσοφ αναγκάστηκε να επιστρέψει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα