Η Βόρεια Κορέα γιορτάζει την επιτυχή εκτόξευση πυραύλου

Στην Πιονγκγιανγκ συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Βορειοκορεάτες προκειμένου να γιορτάσουν την επιτυχή εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες σήμερα από τεράστια πλήθη Βορειοκορεατών να παρακολουθούν στοιχισμένοι τις συγχαρητήριες ομιλίες της ηγεσίας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο γραμματέας του Εργατικού Κόμματος της Κορέας, Κιμ Κι-ναμ χαρακτήρισε το δορυφόρο απαραίτητο «για την οικοδόμηση της εθνικής μας οικονομίας».

«Πρόκειται για μία διεθνή τάση και δικαίωμα

του λαού μας. Οιεσδήποτε εχθρικές δυνάμεις δεν μπορούν πλέον να επιμένουν ότι η εκτόξευση του δορυφόρου είναι εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου», δήλωσε.

«Αυτό επετεύχθη χάρη στο ατελείωτο θάρρος, σοφία και αφοσίωση του Μεγάλου Στρατάρχη Κιμ Γιονγκ-ουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών Γιανγκ Τσολ.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ουν κατέστησε αναγκαία την εκτόξευση δορυφόρων «για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της οικονομίας της χώρας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Πιονγκγιανγκ ότι η ενέργεια της είχε ειρηνικούς σκοπούς, οι επικριτές της ισχυρίζονται ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου. Με αποφάσεις του το 2006 και το 2009 ο ΟΗΕ απαγορεύει στην Πιονγκγιάνγκ κάθε πυρηνική ή βαλλιστική δραστηριότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα