Η βιταμίνη D βελτιώνει την κατάσταση των διαβητικών γυναικών

Η χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμίνης D σε γυναίκες με διαβήτη τύπου 2 και συμπτώματα κατάθλιψης, μειώνει σημαντικά την πίεση του αίματος και βελτιώνει τη διάθεση, σύμφωνα με μια έρευνα για από το πανεπιστήμιο Loyola, στο Σικάγο.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στην 73η Επιστημονική Σύνοδο της Αμερικανικής Εταιρείας για το Διαβήτη.

Όπως δήλωσε η καθηγήτρια και συγγραφέας της μελέτης Sue M. Penckofer, PhD, RN, «Η χορήγηση συμπληρωμάτων της βιταμίνης D, είναι ένας εύκολος και φθηνός τρόπος θεραπείας, με ελάχιστες παρενέργειες. Σίγουρα απαιτούνται

μεγαλύτερες, ελεγχόμενες, τυχαιοποιημένες κλινικές μελέτες για να προσδιορισθεί η επίπτωση της χορήγησης συμπληρωμάτων βιταμίνης D επάνω στην κατάθλιψη και στους μείζονες καρδιαγγειακούς κινδύνους, μεταξύ γυναικών με διαβήτη τύπου 2».

Από τη μελέτη που πραγματοποίησαν οι ερευνητές επί 46 γυναικών, μέσης ηλικίας 55 ετών, με μέσο χρόνο ασθένειας διαβήτη τα 8 χρόνια και ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης D, διαπιστώθηκε ότι η διάθεση αυτών των γυναικών βελτιώθηκε σημαντικά, η αρτηριακή πίεση επίσης βελτιώθηκε, ενώ το βάρος σώματος και αυτό μειώθηκε, σε μικρό βαθμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα