«Η τύχη της Μαρούλας» στο θέατρο Μεταξουργείο

Το κλασσικό πλέον έργο του ελληνικού δραματολογίου «Η τύχη της Μαρούλας» του Δημητρίου Κορομηλά επέλεξε το θέατρο Μεταξουργείο να παρουσιάσει στην Παιδική - Νεανική του Σκηνή και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσει μια ειδική τιμητική παράσταση αφιερωμένη στο Μηνά Χρηστίδη.

Ο Μηνάς Χρηστίδης είχε σκηνοθετήσει το έργο το 1976 στο Θεσσαλικό Θέατρο, με την Άννα Βαγενά στο ρόλο της Μαρούλας. Η τωρινή παράσταση

στο θέατρο Μεταξουργείο, έχει βασιστεί στη διδασκαλία του, και η σκηνοθέτης Αννα Βαγενά δίνει μέσα απ' την εμπειρία και την αγάπη της όλη την φροντίδα που αρμόζει στο παιδικό θέατρο.
Η μουσική είναι του Λουκιανού Κηλαηδόνη, όπως και στο πρώτο ανέβασμα στο Θεσσαλικό Θέατρο.

Με αυτό το έργο, το Θέατρο Μεταξουργείο συστήνει στους νεώτερους θεατές το κωμειδύλλιο, ένα ελληνικό θεατρικό είδος που πρωτοπαρουσιάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, ανανεώνοντας το θέατρο της εποχής του και βάζοντας τις ρίζες στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο.

Οι μικροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την παράσταση να γνωρίσουν μια Ελλάδα διαφορετική, έντιμη, τα ήθη της οποίας έχουν πλέον ξεθωριάσει, γεματη από αρώματα, πλημμυρισμένη με αισιόδοξους ήχους!

Η Μαρούλα, είναι μια απλή κοπέλα από ένα χωριό της Άνδρου που πάει να δουλέψει σε ένα σπίτι στην Αθήνα. Μέσα από την χιουμοριστική και κεντημένη γραφή του Κορομηλά, παρακολουθούμε τη ζωή των υπηρετών, σε ένα αστικό σπίτι της Αθήνας στα τέλη 19ου αιώνα.

Το έργο είναι γεμάτο μουσική, τραγούδια και χορό - άλλωστε το κωμειδύλλιο σαν θεατρικό είδος, είναι ο προπομπός του ελληνικού μουσικού θεάτρου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης
Επιμέλεια σκηνικών – κουστουμιών : Κώστας Βελινόπουλος

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Αγγελική Γκαλμπένη, Νικόλας Βατικιώτης, Γιάννης Βλαχογιάννης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Ηρώ Μητρούτσικου, Κων/νος Πολύζος, Χρήστος Ροδάμης, Κων/νος Συνετός.

Κάθε Κυριακή στις 12:00 μ.μ.
Καθημερινά για σχολεία

Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικες : 12 ευρώ
Παιδικό - Μαθητικό : 8 ευρώ
Για σχολεία : 6 ευρώ

Διάρκεια παράστασης : 2 ώρες με 10λεπτο διάλλειμα

Για παιδιά από 4 ετών

Keywords
Τυχαία Θέματα