Η θεά Τύχη ψηφίζει…Χίλαρι: Έριξαν «κορώνα – γράμματα» έξι φορές σε εκλογικά τμήματα και νίκησε σε όλες (video)

Εκπλήξεις και ανατροπές επιφύλασσε η εσωκομματική διαδικασία στην Αϊόβα των ΗΠΑ για τα χρίσματα Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών. Διεκδικητές και υποστηρικτές τη βίωσαν έντονα όπως φάνηκε και από τις εκδηλώσεις που κατέγραψαν οι κάμερες.

Η πιο αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση που έχει σημειωθεί ποτέ μεταξύ δυο υποψηφίων του Δημοκρατικού κόμματος στην Αϊόβα ήταν αυτή που σημειώθηκε χτες μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Μπέρνι Σάντερς.

Στο νήμα κέρδισε η Χίλαρι Κλίντον τον αντίπαλό της, με διαφορά 0,2%, στις προκριματικές εκλογές

για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων, η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατέλαβε την πρώτη θέση με ποσοστό 49,8% έναντι 49,6% που έλαβε ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς.

This is how the #IowaCaucus works. A tie is solved tossing a coin @HillaryClinton wins pic.twitter.com/yZDTUKFJXQ

— Fernando Peinado (@FernandoPeinado) Φεβρουάριος 2, 2016

Μάλιστα η μάχη σε ορισμένα εκλογικά τμήματα ήταν τόσο αμφίρροπη που οι επακόλουθες αμφισβητήσεις ψήφων οδήγησαν στην έσχατη λύση -τα «κορώνα γράμματα»! Χίλαρι και Σάντερς ήρθαν ισόπαλοι στις περιφέρειες Polk, Jasper, Cedar, Johnson, Des Moines και Davenport. Έτσι, σε 6 τμήματα η εφορευτική επιτροπή κατέφευγε στην «θεά Τύχη». Σε όλες τις περιπτώσεις, νίκησε η Χίλαρι Κλίντον!

Unbelievable coin toss decides a dead heat in west Davenport! @HillaryClinton wins! @chucktodd @CNBC @NBCNews pic.twitter.com/CtsvYJllBf — Andrew Tadlock (@andytadlock) Φεβρουάριος 2, 2016

Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τις προκριματικές εκλογές στην Αϊόβα. Έπειτα από μια ενδελεχή καταμέτρηση και μια ανάλυση των αποτελεσμάτων, δεν υπάρχει αμφιβολία, η Κλίντον κέρδισε τον μεγαλύτερο αριθμό εκλεκτόρων σε εθνικό και πολιτειακό επίπεδο», ανακοίνωσε ο διευθυντής της προεκλογικής της εκστρατείας στην Αϊόβα Ματ Πολ, ο οποίος τόνισε πως «στατιστικά δεν υπάρχει κάποια ασυνήθιστη πληροφορία που θα μπορούσε να αλλάξει τα αποτελέσματα».

Ο Σάντερς, εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα απέναντι στην πρώην υπουργό, η οποία θεωρείτο από την αρχή το μεγάλο φαβορί.

«Ξεκινήσαμε την εκστρατεία μας όντας 40-50 μονάδες πίσω» από τη Χίλαρι Κλίντον, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN πριν ακόμη ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα. «Είτε χάσουμε με ελάχιστη διαφορά είτε κερδίσουμε, αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία, είμαστε πολύ υπερήφανοι για την προεκλογική εκστρατεία μας», τόνισε.

Οι επόμενες προκριματικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 9 Φεβρουαρίου στο Νιου Χαμσάιρ.

Ο πιτσιρικάς που έκλεψε την παράσταση

Tην παράσταση, ωστόσο, έκλεψε ένας νεαρός που, πίσω από την Χίλαρι Κλίντον έκανε γκριμάτσες με αυτοκόλλητα κολλημένα στα μάγουλά του!

Ενώ, λοιπόν, μιλούσε για την νίκη της ενάντια στον Σάντερς, πίσω της ο νεαρός που είχε κολλήσει αυτοκόλλητα της υποψήφιας στα μάγουλά του, έδινε το δικό του σόου.

Ο νεαρός, ονόματι, Πίτερ Κλινκσκέιλς που σπουδάζει στο πανεπιστήμιο Ντρέικ, έκανε γκριμάτσες ενώ μέσα σε λίγη ώρα έγινε hashtag στο twiitte #Stickerkid #Stickerboy.

«Είχα αυτοκόλλητα στα χέρια μου και σκέφτηκα ότι θα ήταν τρελό να τα βάλω στο πρόσωπό μου», εξήγησε στο Independent Journal Review και τώρα εκμεταλλευόμενος της δημοσιότητά του, πουλάει μέσω Διαδικτύου τα εναπομείναντα αυτοκόλλητα για… μόλις 35.000 δολάρια!

Keywords
Τυχαία Θέματα