Η Συρία «φλέγεται»

Σφοδρές μάχες μεταξύ των ανταρτών και της Συριακής κυβέρνησης συνεχίζονται να διεξάγονται, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνει συνεχώς. Μόνο το μήνα Αύγουστο, υπολογίζεται πως έχασαν τη ζωή τους 5000 άνθρωποι. Οι αντάρτες εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον βάσεων και αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας, αλλά χωρίς να είναι σε θέση να σταματήσουν τους αεροπορικούς και τους χερσαίους βομβαρδισμούς, οι οποίοι συνεχίστηκαν χθες σε πολλά μέτωπα.
Άρματα μάχης έχουν περικυκλώσει την πλειονότητα των προπυργίων των ανταρτών σε πολλές πόλεις κι επαρχίες σε όλη τη χώρα και βομβάρδιζουν με σφοδρότητα

τις περιοχές αυτές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ένας προσωρινός απολογισμός που έδωσε η ΜΚΟ , έκανε λόγο για 60 νεκρούς στο Χαλέπι, στην Χάμα, στην Ντεράα, στην Ιντλίμπ και στην Δαμασκό.
Οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, οργάνωση των αντικαθεστωτικών, έκανε λόγο για συνολικά 110 νεκρούς χθες.
Νωρίτερα χθες, το Παρατηρητήριο είχε ανακοινώσει ότι ανακαλύφθηκαν 18 σοροί με δεμένα χέρια και σημάδια βασανισμών σε δύο περιοχές και πρόσθεσε ότι οι συνοπτικές εκτελέσεις αυξάνονται και από τις δύο πλευρές.
Η βία στη Συρία έχει αναγκάσει τουλάχιστον 229.000 πολίτες να προσφύγουν σε γειτονικές χώρες, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Χθες η Ιορδανία προειδοποίησε ότι ενδέχεται να «επανεξετάσει» την πολιτική της σε ό,τι αφορά την εισδοχή προσφύγων, εάν η διεθνής κοινότητα δεν ικανοποιήσει το αίτημά της για βοήθεια ύψους 429 εκατ. δολαρίων που απηύθυναν το Αμάν και ο ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα