Η σύντομα άσκηση «θωρακίζει» τη μνήμη!

Ακόμη και λίγα λεπτά άσκησης ενισχύουν τη μνήμη σε υγιείς ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και σε όσους εμφανίζουν ελαφρά νοητική εξασθένηση, σύμφωνα με επιστήμονες του UC Irvine's Center for the Neurobiology of Learning & Memory.

Οι Sabrina Segal, Carl Cotman και Lawrence Cahill έδειξαν σε ανθρώπους 50 - 85 ετών με ή χωρίς προβλήματα μνήμης, χαρούμενες εικόνες και μετά οι συμμετέχοντες ασκήθηκαν σε στατικό ποδήλατο για 6 λεπτά στο 70% της μεγαλύτερης δυνατότητας. Μια

ώρα μετά οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε τεστ σχετικά με τις εικόνες που είδαν και τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική ενίσχυση της μνήμης από την άσκηση σε υγιείς και ανθρώπους με προβλήματα μνήμης, σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν ασκήθηκαν στο στατικό ποδήλατο.

Η Segal δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι μια σύντομη και μέτριας έντασης άσκηση βελτίωσε τη μνήμη σε ανθρώπους με προβλήματα μνήμης. Εκτιμά ότι η βελτιωμένη μνήμη μπορεί ενδεχομένως να σχετίζεται με την απελευθέρωση νορεπινεφρίνης μετά την άσκηση, χημική ουσία στον εγκέφαλο που παίζει ρόλο στη ρύθμιση της μνήμης.

Πληροφορίες από: DailyMail

Keywords
Τυχαία Θέματα