Η rock machine είναι εδώ ακόμα και στα… 72

Εδώ και ένα χρόνο έχει αποκτήσει δισέγγονο, τον προσεχή Ιούλιο θα κλείσει τα 72 του χρόνια και τα τελευταία δυόμισi χρόνια τα πέρασε σχεδόν στο δρόμο παρέα με τα τρία άλλα ιερά τέρατα, που όλα μαζί ακούνε στο όνομα Rolling Stones. Mία λέξη όμως φαίνεται να μην περνά ακόμη από το μυαλό του κι αυτή δεν είναι άλλη από τη σύνταξη.

«Αυτή την περίοδο σκέφτομαι την επόμενη περιοδεία και ήδη σχεδιάζω τις άλλες που θα ακολουθήσουν. Οπότε η απόσυρση,

προς το παρόν, δεν με αφορά», τονίζει κατηγορηματικά σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Rolling Stone». Ο λόγος φυσικά για τον Μικ Τζάγκερ, που παράλληλα με το σχεδιασμό των επόμενων εξορμήσεων του ιστορικού συγκροτήματος, λιώνει αυτές τις μέρες στο γυμναστήριο προσπαθώντας ταυτόχρονα να εκτελεί ασκήσεις και να τραγουδά.

Πρόκειται για μια ρουτίνα που ακολουθεί τις τελευταίες δεκαετίες λίγο πριν οι Rolling Stones ξεκινήσουν μια ακόμη περιοδεία. Αυτή τη φορά τα εισιτήριά τους αναγράφουν ΗΠΑ και Καναδάς και η αιτία είναι η περιοδεία που ξεκινά στις 25 Μαΐου από το Σαν Ντιέγκο και καταλήγει στις 15 Ιουλίου στο Κεμπέκ. «Πάντα γυμνάζομαι και δεν σταματώ όταν τελειώνουν οι περιοδείες. Απλώς όταν αυτές πλησιάζουν, γύρω στους τρεις μήνες πριν από το πρώτο live, το πρόγραμμα γίνεται πιο εξειδικευμένο. Η προετοιμασία δεν είναι για μαραθώνιο, αλλά για τις απότομες εξάρσεις. Εν τω μεταξύ ο γυμναστής μου μου ζητά να τραγουδάω παράλληλα, κάτι πολύ δύσκολο μέσα σε ένα γυμναστήριο γεμάτο κόσμο», ισχυρίζεται ο (πρώην) αγριόγατος του ροκ εν ρολ.

Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία για το τι θα παίξουν οι Stones στην αμερικανική τους περιοδεία, συζήτηση που προέκυψε από την επερχόμενη επανακυκλοφορία του κορυφαίου «Sticky Fingers» στις 25 Μαΐου. Τα δημοσιεύματα τους ήθελαν να παίζουν το δίσκο στο σύνολό του, αλλά ο Μικ Τζάγκερ σαν να έβαλε τα πράγματα στη θέση τους σε αυτή τη συνέντευξη που είχε με το αμερικανικό μουσικό περιοδικό. «Το πιθανότερο είναι να εντάξουμε κάποια τραγούδια που δεν παίζουμε συχνά, αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο δίσκος περιέχει πολλά αργά τραγούδια και αυτό ίσως αποδειχθεί προβληματικό για μια συναυλία. Το σίγουρο είναι ότι θα παίξουμε σπάνια κομμάτια για τις εμφανίσεις μας, όπως τα “Moonlight Mile” και “Sister Morphine”», διαβεβαιώνει ο Τζάγκερ και προσθέτει: «Το ξέρω ότι τα αργά κομμάτια είναι πολύ καλά. Αυτό που δεν μπορώ να μαντέψω είναι οι αντιδράσεις του κόσμου. Μπορεί να τους αρέσουν, αλλά ταυτόχρονα να τρέχουν να στηθούν στην ουρά για ποτά», συμπληρώνει χαριτολογώντας.

Ο μοναδικός frontman είχε την ευκαιρία να μιλήσει και για το νέο υλικό που το συγκρότημα προτίθεται να ηχογραφήσει κάποια στιγμή, δέκα χρόνια μετά το τελευταίο τους άλμπουμ, «A bigger bang». «Θα ήταν ωραίο να μπαίναμε στο στούντιο και έχω κάποια πολύ καλά καινούργια τραγούδια που έχω γράψει τα τελευταία δύο χρόνια. Θα ήθελα πολύ να τα ηχογραφήσουμε. Το ελπίζω. Δεν με ενδιαφέρει τώρα να κυκλοφορήσω σόλο άλμπουμ. Θέλω να το κάνω με τους Stones», υπογραμμίζει. Οσον αφορά στα μελλοντικά σχέδια επί σκηνής, ο Τζάγκερ υπενθυμίζει ότι μετά την αμερικανική περιοδεία δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για το συγκρότημα μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου. «Υπάρχουν κάποια σχέδια για συναυλίες στα τέλη του φθινοπώρου. Για εκείνο το διάστημα οι συζητήσεις έχουν ήδη γίνει πολύ έντονες. Ακόμη δεν έχουμε κλείσει τίποτα αλλά…».

Keywords
Τυχαία Θέματα