Η πολιτική πρέπει να κανονίζει την οικονομία και όχι το αντίστροφο

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής,  Νίκος Μιχαλολιάκος υποστήριξε πως «η πολιτική πρέπει να κανονίζει την οικονομία και όχι το αντίστροφο», ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μεταβεί στις Βρυξέλλες και να απαιτήσει «ή μας δίνετε την δόση ή αποχωρούμε από την ευρωζώνη και θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε».

Ζήτησε λογιστικό  έλεγχο του χρέους για να «δούμε που πήγαν τα κλεμμένα» ενώ  χρησιμοποίησε μάλιστα τον όρο  «οικονομικό πατριωτισμό», αν και  δεν τον αναγνωρίζει,  προκειμένου να επισημάνει «τι θα γίνει με εκείνους

που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω; Δεν είναι προδότες και είμαστε εμείς που ψηφίσαμε όχι στα μέτρα;».

Πέραν αυτών ο  πρόεδρος της Χρυσής Αυγής κατά την  τοποθέτησή του στην συζήτηση για  τον κρατικό προϋπολογισμό τον  οποίο το κόμμα του θα καταψηφίσει  τόνισε ότι «Ο προϋπολογισμός είναι μια έκφραση του 3ου Μνημονίου. Γνώμη των ελλήνων εθνικιστών είναι ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθαν εδώ οι ελεγκτές των πιστωτών θα έπρεπε να βάλουμε 2 κόκκινες γραμμές για εθνική άμυνα και δημόσια τάξη. Θεωρώ απαράδεκτο ότι έγιναν περικοπές που αποδυναμώνουν τις δυνάμεις του έθνους και την δυνατότητα του κράτους να αποκαταστήσουν την δημόσια τάξη. Απαράδεκτο να υπάρχουν άνθρωποι σε δεύτερες πολιτικές θέσεις και να αμείβονται με περισσότερα από όσο ένας ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας». 

Επιπροσθέτως μεταφέρθηκε  στο 2009 λέγοντας «το ΠΑΣΟΚ κέρδισε  με σύνθημα λεφτά υπάρχουν και  μετά έγινε δεν υπάρχουν και με παρασκηνιακές κινήσεις ήρθε το ΔΝΤ.

Τότε η αριστερά ζήτησε λογιστικό έλεγχο του χρέους. Το καταψήφισε ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ. Γιατί το καταψήφισαν; Θα μπορούσε αντί για διεθνή λογιστικό έλεγχο να κάνουμε ένα εθνικό απολογισμό. Να δούμε που πήγαν τα λεφτά; Που πήγαν όμως αυτά τα χρήματα: Στα δημόσια έργα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα εξοπλιστικά. Το θέμα της υγείας οι περίφημοι προμηθευτές που  έκαναν πάρτι. Τι είναι αυτοί όμως; Φαντομάδες; Εδώ βρίσκονται και δεν  τους ελέγχεται. Γιατί δεν παίρνετε πίσω τα κλεμμένα, τα λεφτά του λαού;» 

Keywords
Τυχαία Θέματα