Η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών

Η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε την Τρίτη το απόγευμα τη δημιουργία τριών χώρων κλειστής προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών θέτοντας όμως ως προϋποθέσεις «να τηρηθούν απαρέγκλιτα όλες οι απαιτήσεις ασφαλείας και να τηρηθεί ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια των ανθρώπων που θα μεταφερθούν εκεί».

Επιπλέον, θα ακολουθήσει άλλη μια συνεδρίαση, στην οποία η Περιφέρεια θα προτείνει προς τα συναρμόδια υπουργεία τους κατάλληλους χώρους για

την εγκατάσταση των κέντρων, σε συνεργασία και με τους Δήμους της Αττικής.

Την απόφαση χαιρέτισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη:

«Χαιρετίζω την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής να ορίσει ταχύτατα τρεις χώρους κλειστής προσωρινής φιλοξενίας για τους παράνομους μετανάστες.

Ευελπιστώ την ίδια ευαισθησία και ταχύτητα να δείξουν και τα υπόλοιπα Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας.

Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης δημιουργεί δυσανάλογα μεγάλα βάρη στην ελληνική κοινωνία. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου της για μια αποτελεσματική και δίκαιη διαχείριση των παράνομων μεταναστευτικών ροών».

Υπενθυμίζεται, τέλος πως οι περιφέρειες έχουν προθεσμία μίας εβδομάδας, για να απαντήσουν αν συμφωνούν με τη δημιουργία των κέντρων κράτησης των παράνομων μεταναστών, καθώς και να προτείνουν συγκεκριμένους χώρους, με τις τοπικές κοινωνίες να αντιδρούν έντονα.

Keywords
Τυχαία Θέματα