Η Περ. Αττικής αναλαμβάνει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της που τίθενται σε διαθεσιμότητα

Την πρότασή του να καλύψει η Περιφέρεια Αττικής έπειτα από τροποποίηση του προϋπολογισμού της -από το αποθεματικό της και όχι από χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού- το κόστος μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Περιφέρειας που εμπίπτουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας, κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Η πρόταση εγκρίθηκε σε ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της χθεσινής του Συνεδρίασης, παρουσία αιρετών και εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, ο Περιφερειάρχης Αττικής ξεκαθάρισε ότι θα υπογράψει μόνο όσες διαπιστωτικές πράξεις ζητηθούν από τους ίδιους τους εργαζομένους και ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν θα προχωρήσει σε καμία κατάργηση οργανικής θέσης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από εκείνη που δείχνει την πόρτα εξόδου σε έναν εργαζόμενο. Η στιγμή είναι εξαιρετικά δύσκολη και πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι χωρίς όπλα, με ευχολόγια και κατάρες δεν λύνεται το πρόβλημα.

Θα πολεμήσουμε το σύστημα της γραφειοκρατίας μέσα από τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συνοχής, της αξιοκρατίας, του διαλόγου και της νομιμότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα