Η παρακολούθηση πορνό από Android συσκευές εγκυμονεί κινδύνους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι ειδικοί ασφαλείας προειδοποιούν ότι εφαρμογές με πορνό που είναι διαθέσιμες στο Play Store της Google θα μπορούσαν να βλάψουν τις συσκευές.

Κι αυτό γιατί σε αυτές τις εφαρμογές η πιθανότητα να έχει ενσωματωθεί κακόβουλο λογισμικό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, είναι μεγάλη. Σύμφωνα με την Mirror, αυτά τα κακόβουλα λογισμικά μπορούν αρχικά να κλειδώσουν τους χρήστες έξω από τις συσκευές τους και σε ακόμα χειρότερα να ανοίξουν τον δρόμο σε χάκερ να κλέψουν χρήματα και στοιχεία μέσω των συσκευών.

Ο ερευνητής ασφαλείας της Dell, Alex Dubrovsky, ερεύνησε αυτές τις εφαρμογές και εξήγησε ότι οι δημιουργοί κακόβουλου λογισμικού χρησιμοποιούν το πορνό για να εξαπλωθούν και να βλάψουν τις συσκευές. Πρόσθεσε επίσης ότι το κακόβουλο λογισμικό διανέμεται μέσω δήθεν δωρεάν εφαρμογών πορνό και στοχεύει κυρίως σε παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Στην αρχή ακόμα τα κακόβουλα λογισμικά

Πάντως η Google και άλλες εταιρείες τεχνολογίας, στο πλαίσιο αυτό και όχι μόνο, ενημερώνουν σε πολύ τακτικά χρονικά διαστήματα τα συστήματά τους για να προστατεύσουν τους χρήστες από τις πιο πρόσφατες ψηφιακές απειλές.

Σύμφωνα με τον ερευνητή ασφαλείας της Dell η επίθεση μέσω του κακόβουλου λογισμικού είναι ακόμα στα αρχικά της στάδια, αλλά θα εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου,ενώ η επίθεση δεν βρίσκει πάντα εφαρμογή σε όλες τις συσκευές.

Το άρθρο Η παρακολούθηση πορνό από Android συσκευές εγκυμονεί κινδύνους εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα