Η οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στο Μετρό

Η οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων», με τηλεφωνήματα αγνώστων προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και Σκάι, ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρηστικό μηχανισμό, που βρέθηκε το Σάββατο μέσα σε συρμό του Μετρό στο σταθμό του Αιγάλεω. Τον εμπρηστικό μηχανισμό είχε εντοπίσει πάνω στο κάθισμα του βαγονιού ο μηχανοδηγός και αμέσως ειδοποίησε τις Αρχές.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προκήρυξη για την ενέργεια, ενώ οι έρευνες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκονται

εν εξελίξει.

Εν τέλει ο εμπρηστικός μηχανισμός, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν ενεργοποιημένος, και αυτό προκαλεί περεταίρω ανησυχία στις Αρχές, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, γι’ αυτό και κάνουν λόγο για σκοπούμενο τυφλό χτύπημα με στόχο τους εκατοντάδες επιβάτες.

Ο μηχανισμός αποτελείτο από ένα 4λιτρο μπιτόνι βενζίνης, ρολόι, οκτώ μπαταρίες και διακόπτη. Το ηλεκτρικό μέρος της βόμβας βρισκόταν σε ένα τάπερ, ενώ όλος ο εμπρηστικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μια πράσινη χάρτινη τσάντα. Ο λόγος, που δεν εξερράγη, οφείλεται στη λανθασμένη συνδεσμολογία.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν εάν το τηλεφώνημα στους σταθμούς Mega και Σκάι είναι έγκυρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα