Η νύχτα του στρατηγού

Μπορεί να μίλησε για επιστροφές στους ένστολους κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ωστόσο στον ίδιο οφείλουν να αποδοθούν τα εύσημα του στρατηγού.

Του Νίκου Καραμάνογλου

Σε μια ομιλία, που είχε έντονο χρώμα παροχολογίας, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις, όπως μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, επιστροφή χρημάτων

στους ένστολους και αύξηση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στις 100. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε για νέες φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως μείωση του ΕΝΦΙΑ, μείωση του ΦΠΑ και μείωση των φορολογικών συντελεστών σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μάλλον «έκαψε» το χαρτί της ευκαιρίας, που του δόθηκε σήμερα, μην αξιοποιώντας «στραβοπατήματα» της κυβέρνησης, όπως τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ και αξιώνοντας άμεσα εκλογές με το αντισυνταγματικό σκεπτικό της πιθανής μη συγκέντρωσης των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και της παρατεταμένης εκλογικής περιόδου για τη χώρα.

Έντονη ήταν και η κόντρα του κ. Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για «ευτελισμό του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας» και για «συμπεριφορά που προσβάλλει βάναυσα τον κ. Κάρολο Παπούλια».

Με 155 ψήφους υπέρ, 131 κατά και 2 «παρών», επί του συνόλου των 288 ψηφισάντων, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση υπήρξε μάλλον αναμενόμενο, με μοναδική ίσως έκπληξη το «όχι» του ανεξάρτητου βουλευτή Χρήστου Αηδόνη.

Κερδισμένος μέσα σε αυτό το «παιχνίδι» μετά από καιρό δείχνει να είναι ο ελληνικός λαός, ο οποίος μέσα σε αυτή την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και για πρώτη φορά από το 2009 πρόκειται να έχει άμεσο και απτό οικονομικό όφελος.

Keywords
Τυχαία Θέματα