«Η Μέρκελ καταλαβαίνει καλύτερα απ’ όλους αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη

Την υπεράσπιση της Άνγκελα Μέρκελ «ανέλαβε» ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, απέναντι στις επικρίσεις που δέχεται όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό η Γερμανίδα καγκελάριος, πλέκοντας παράλληλα και το εγκώμιο της ισχυρής Ευρωπαίας πολιτικού.

«Γι' αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία ή στην Πορτογαλία, δεν φταίει η κα Μέρκελ ή η Γερμανία. Όλοι πρέπει να σκουπίζουμε μπροστά

από την πόρτα μας. Υπάρχουν αρκετά που πρέπει να γίνουν», τονίζει ο Μπαρόζο σε συνέντευξή του στην Welt am Sonntag που θα δημοσιευτεί την αύριο Κυριακή.

«Οι αποφάσεις στους κόλπους του Eurogroup λαμβάνονται πάντα ομοφώνως. Είναι εντελώς άδικο να δημιουργείται η εντύπωση ότι δήθεν επιβλήθηκαν μέτρα από μία μόνο χώρα ή ένα μόνο θεσμό. Είμαι κι εγώ θύμα αυτών των προσπαθειών, με κάνουν κι εμένα αποδιοπομπαίο τράγο», δηλώνει ο συντηρητικός Πορτογάλος πολιτικός.

«Η κρίση αυτή και τα προβλήματα που την συνοδεύουν δεν είναι το αποτέλεσμα της γερμανικής πολιτικής ή το σφάλμα της ΕΕ. Είναι το αποτέλεσμα μιας υπερβολικής πολιτικής δαπανών, έλλειψης ανταγωνιστικότητας και ανεύθυνης δράσης στης χρηματοπιστωτικές αγορές», προσθέτει ο Μπαρόζο, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο της καγκελαρίου:

«Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων προς τη Γερμανία και τη στάση της. Και δεν φοβάμαι να το πω δημοσίως: η καγκελάριος Μέρκελ είναι ασφαλώς μία, αν όχι η (μόνη) ηγέτης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που καταλαβαίνει καλύτερα αυτό που συμβαίνει, ενώ παράλληλα επενδύει πολύ χρόνο και ενέργεια στο ευρωπαϊκό σχέδιο, που θα επιθυμούσα να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για όλους τους άλλους αρχηγούς κυβερνήσεων», τονίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα