Η Μέρκελ ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της για Καγκελάριος της Γερμανίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ότι πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφια στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές το 2017 διεκδικώντας για τέταρτη φορά το αξίωμα της Καγκελαρίου της χώρας.

Όπως σημείωσε η ίδια : «Δήλωσα σήμερα στην Εθνική Επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, CDU

ότι είμαι έτοιμη να θέσω ξανά υποψηφιότητα για τη θέση. Το σκεφτόμουν για ατελείωτο καιρό. Η απόφαση για μια τέταρτη θητεία, μετά από 11 χρόνια στο αξίωμα, είναι κάθε άλλο παρά ασήμαντη» .

Ενώ όπως επεσήμανε η επικεφαλής του CDU στοχεύει να υπηρετήσει το αξίωμα για τετραετή θητεία με βασική επιδίωξη την προώθηση των αξιών της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του σεβασμού στην διαφορετικότητα. Ενώ όπως τόνισε «ο στόχος μου είναι να εργαστώ για τη συνοχή της κοινωνίας» υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως οι επικείμενες εκλογές θα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη μάχη.

Θετικά σχόλια για την υποψηφιότητα Μέρκελ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης εργοδοτών μετάλλου, δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau «Δεν υπήρχε εναλλακτική, η καγκελάριος έπρεπε να είναι ξανά υποψήφια. Χαιρετίζω το γεγονός ότι υπάρχει τώρα σαφήνεια».

Ενώ ο Πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εργοδοτών (BDA), σημείωσε «Η Άνγκελα Μέρκελ συνεισέφερε ουσιαστικά σε αυτό με το να ηγείται τη χώρα μας με σύνεση σε μια εποχή γεμάτη κρίσεις. Για την γερμανική οικονομία είναι «μια αξιόπιστη εταίρος σε ταραγμένους καιρούς». Παράλληλα ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου δήλωσε «Η Γερμανίδα καγκελάριος και οι εταίροι της πολιτεύτηκαν συνετά στη Γερμανία και την Ευρώπη τα περασμένα χρόνια και διαχειρίστηκαν πολλούς τομείς με έξυπνο πραγματισμό / ρεαλισμό. Τα σημαντικότερα καθήκοντα της επόμενης κυβέρνησης είναι να καταστήσουν τη Γερμανία ικανή να αντιμετωπίσει το μέλλον σε θέματα παιδείας, καινοτομίας και υποδομών και να ανοίξει το δρόμο για την ισότητα των ευκαιριών και την ενσωμάτωση των προσφύγων στην οικονομία και την κοινωνία».

Παράλληλα και οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας υποδέχθηκαν με θετικό τρόπο την απόφαση της Μέρκελ με τον ηγέτη τους Χορστ Ζεεχόφερ να δηλώνει «Τώρα θέλουμε την εμπιστοσύνη του λαού για άλλα τέσσερα χρόνια και επομένως είναι καλό που έχουμε σαφήνεια».

Το άρθρο Η Μέρκελ ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της για Καγκελάριος της Γερμανίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα