Η μάχη των browsers μεταφέρεται στα Windows 8

Τι κι αν η Microsoft προσπαθούσε να χτυπήσει τον ανταγωνισμό σε επίπεδο browser παρουσιάζοντας τον Internet Explorer 10, ο οποίος θα έφερνε το κάτι πρωτοποριακό από τη στιγμή, που ανακοινώθηκαν τα Windows 8 και οι πρώτες τεχνικές λεπτομέρειες μαζί με την Developer έκδοση κυκλοφόρησαν,

οι ομάδες των Firefox και Chrome εργάζονται πυρετωδώς για να παρουσιάσουν τις δικές τους εκδοχές.

Οι δημοφιλείς browsers σχεδιάζονται, ώστε να λειτουργούν τόσο ως desktop εφαρμογές, όσο και ως metro app. Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Mozilla υπάρχει αυξημένη δυσκολία στην κατασκευή προγράμματος που θα συνδυάζει τα δύο περιβάλλοντα των Windows, αφού χρειάζονται πολλές νέες γραμμές κώδικα και όχι απλή παραμετροποίηση.

Χωρίς πρότερη εμπειρία και τεχνογνωσία, είναι δύσκολο ακόμα και για τη Microsoft να χειριστούν τα τεχνικά ζητήματα που προκύπτουν, αφού πρόκειται ουσιαστικά για ένα τελείως διαφορετικό τύπο λειτουργικού συστήματος.

Ένα τελευταίο ζήτημα που προκύπτει στο θέμα των browsers είναι ότι αν και η Microsoft έχει εκφράσει την επιθυμία της όλες οι εφαρμογές να βγαίνουν σε Metro έκδοση, μόνο οι λειτουργίες του προεπιλεγμένου περιηγητή θα υποστηρίζονται στο νέο περιβάλλον, ενώ οι υπόλοιποι θα μπορούν να εκτελούνται μόνο από τη Desktop έκδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα