Η κυβέρνηση πανηγυρίζει και οι Έλληνες χάνουν 4 δισ. ευρώ!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μπορεί κυβέρνηση και δανειστές να σφράγισαν χθες στη Μάλτα τη συμφωνία, ωστόσο πρόκειται για ένα πολύ βαρύ πακέτο μέτρων, που θα πλήξει φυσικά τους φορολογούμενους.

Περικοπές συντάξεων και μαχαίρι στο αφορολόγητο, πρέπει να βάλουν στα δημόσια ταμεία 4 δις.ευρώ, για να επιτευχθεί καθαρό δημοσιονομικό αποτέλεσμα 3,6 δισ. ευρώ τη διετία 2019-2020.

Τα μέτρα του 2019 θα πλήξουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις που λαμβάνουν πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι στην Ελλάδα.

Οι ειδικοί υπολογίζουν απώλειες ως 700 ευρώ το χρόνο ακόμη και για συνταξιούχους που λαμβάνουν κάτω από 1.000 ευρώ «καθαρά» το μήνα.

Από την κυβέρνηση έγινε εντωμεταξύ σαφές, πως όποια κι αν είναι η εξέλιξη με τους θεσμούς, τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν.

Το αφορολόγητο, από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα για τον άγαμο, θα πέσει κάτω από τις 6.000 ευρώ, φέρνοντας ετήσιες απώλειες από 650 ευρώ για όσους βγάζουν από μόλις 500 ευρώ το μήνα και πάνω. Ακόμα πιο άσχημα είναι τα πράγματα για τους καθώς ο συνδυασμός αυτών των δύο μέτρων, ενδέχεται να ξεπεράσει για κάποιες κατηγορίες ακόμη και τα 1.200 ευρώ ετησίως.
Η επιτυχία της κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, είναι τα εργασιακά.

Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε πως «δεν θα υπάρχουν ομαδικές απολύσεις, δεν θα υπάρχει νομοθέτηση του lock out, αντιθέτως θα αρχίσουν οι συλλογικές συμβάσεις να επιστρέφουν σε κάτι που προσεγγίζει την κανονικότητα τον Σεπτέμβριο του 2018 και με την αρχή της επεκτασιμότητας και με την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης».

Όσο για τα δημοσιονομικά, όπως ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος είπε, «το 2019 τα θετικά μέτρα θα αφορούν τον τομέα των δαπανών και θα είναι ένα συνολικό πακέτο ύψους 1,8 δισ. ευρώ».

Στο επίκεντρο είναι δράσεις για την παιδική φτώχεια και την στέγαση, αλλά και

– «Ένα πακέτο που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα της νέας γενιάς για την απασχόληση, με μέτρα και ενέργειες που συνδυάζονται με την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης
– Ένα πακέτο το οποίο θα αφορά την μείωση της συμβολής των συνταξιούχων στην αγορά των φαρμάκων τους
– και ένα πακέτο επενδυτικό».

Το 2020, ο ελληνικός λαός θα ανακουφιστεί εν μέρει, με αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και στον φόρο εισοδήματος, πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Το άρθρο Η κυβέρνηση πανηγυρίζει και οι Έλληνες χάνουν 4 δισ. ευρώ! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα