Η κυβέρνηση επικηρύσσει τρομοκράτες για 4 εκ. ευρώ

«Εντός της ημέρας η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επικήρυξη τρομοκρατών έναντι του ποσού των 4 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, χωρίς να διευκρινίσει τα πρόσωπα τα οποία θα επικηρυχθούν.

Σύμφωνα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τα οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, η επικήρυξη θα αφορά κατά κύριο λόγο τον Χριστόδουλο Ξηρό και τον Νίκο Μαζιώτη. Ενδέχεται επίσης, κατά την ίδια πηγή, να αφορά και τους δολοφόνους των δύο μελών της Χρυσής Αυγής

στο Νέο Ηράκλειο, υπό την προϋπόθεση ότι οι πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους θα επιβεβαιωθούν με αδιάσειστα στοιχεία. Οι λεπτομέρειες πάντως σχετικά με την επικήρυξη θα ανακοινωθούν αργότερα από το υπουργείο.

Προηγήθηκε ομιλία του κ. Δένδια στους αξιωματικούς που υπηρετούν στην ΓΑΔΑ. Όπως είπε στους δημοσιογράφους, είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει στους αστυνομικούς την τεράστια πρόκληση που συνιστά για την πατρίδα μας η τρομοκρατία, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στην προσπάθεια που γίνεται για την οικονομική ανάπτυξη, την προσέλκυση επενδύσεων και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «καθήκον της ΕΛΑΣ είναι να αντιμετωπίσει με επιτυχία την τεράστια πρόκληση που συνιστά η τρομοκρατία για την πατρίδα και το κράτος δικαίου. Το κράτος θα κάνει ό, τι μπορεί για να προστατεύσει την πατρίδα, την κοινωνία και την οικονομική της ανάπτυξη».

Πριν από την ομιλία του στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, με τον οποίον επίσης συζήτησε το θέμα της τρομοκρατίας και ειδικότερα την επίσπευση

Keywords
Τυχαία Θέματα