Η κυβέρνηση δεν κατηγοριοποιεί χώρες και πολίτες, η απάντηση σε Ραχόι

Τη δική της απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, δίνει μέσω κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου η ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν κατηγοριοποιεί τις χώρες και τους πολίτες της Ευρώπης σε φιλικές και εχθρικές.

Όπως αναφέρεται στη διευκρίνιση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε υποχρέωση να περιγράψει με λεπτομέρειες στον ελληνικό λαό

την σκληρή διαπραγμάτευση στο κρίσιμο Eurogroup, η οποία οδήγησε και στη συμφωνία, ενώ προσθέτουν ότι η στάση όλων των κυβερνήσεων απέναντι στη συμφωνία δεν είναι μυστικό – άλλωστε είχε γνωστοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, όπως είναι και το σωστό και αυτό ακριβώς επανέλαβε και στην ομιλία του, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα σήμερα, ο Μαριάνο Ραχόι είχε ζητήσει με δηλώσεις του από τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα να επιδείξει «σοβαρότητα» και να μην χρησιμοποιεί την Ισπανία και την Πορτογαλία ως αποδιοπομπαίους τράγους, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για την απογοήτευση που έχει προκαλέσει η ριζοσπαστική αριστερά της Ελλάδας, καθώς υπόσχεται στους Έλληνες αυτά που γνωρίζει ότι δε μπορεί να τηρήσει» είπε ο κ. Ραχόι.

Keywords
Τυχαία Θέματα