Η Κύθνος είναι το απόλυτο μέρος για χαλαρές διακοπές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Κύθνος είναι ένα κυκλαδονήσι ανάμεσα σε Κέα και Σέριφο, και απέχει μόλις 56 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά και μόλις 2 ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου.

Ονομάζεται και Θερμιά (τα Θερμιά), τουλάχιστον από τον 12ο αιώνα οπότε και αναφέρεται “Επισκοπή Κέας και Θερμίων”. Το όνομα αυτό οφείλεται στις θερμές πηγές που υπάρχουν μέχρι και σήμερα στον όρμο των

Λουτρών, τα οποία λέγεται ότι απολάμβανε και ο βασιλιάς Όθωνας και η βασίλισσα Αμαλία.

Πρόκειται για έναν κοντινό, προσιτό και ήσυχο προορισμό για διακοπές χαμηλών τόνων, αφού οι πανέμορφες παραλίες, η γραφική της Χώρα, οι ευκαιρίες για δωρεάν ιαματικές βουτιές και το γυμνό τοπίο δεν ενδείκνυνται για ξέφρενη διασκέδαση και beach bars…

Το διαφορετικό από τις υπόλοιπες παραλίες στις κυκλάδες, είναι ότι στην Κύθνο δεν υπάρχουν οργανωμένες παραλίες με ομπρέλες και ξαπλώστρες και έτσι θα νιώσετε πιο κοντά στην φύση, ενώ αν αποζητάτε μια σχετική απομόνωση, στην Κύθνο είναι πολύ εύκολο να την βρείτε. Στις περισσότερες παραλίες της Κύθνου σκιά θα σας προσφέρουν μεγάλα φιλόξενα αλμυρίκια. Σε αρκετές παραλίες βέβαια, υπάρχουν μικρά μαγαζάκια για τα απαραίτητα. Την διαφορετικότητα τους οι παραλίες της Κύθνου την χρωστάνε και στην δυσκολία της πρόσβασης, μιας και αρκετές από αυτές τις προσεγγίζει κανείς είτε μέσω χωμάτινων δρόμων, είτε από την θάλασσα.

Η καρδιά του νησιού, όμως, χτυπά στη μεσόγεια πρωτεύουσα, τη Χώρα ή Μεσαριά, ένα χωριό με ασπρισμένα σοκάκια, στεγάδια, ολάνθιστες πλατείες κι αυλές και παλιές εκκλησιές ( τον Άγιο Σάββα του 1613, την Παναγιά του Νίκους, τον Σωτήρα με το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 17ου αιώνα, τον Χριστό με την εικόνα του περίφημου αγιογράφου Σκορδίλη ). Από εδώ ο δρόμος συνεχίζει για τις βορινές παραλίες, περνώντας από τα παραλιακά Λουτρά, γνωστά για το υδροθεραπευτήριό τους.

Αξιόλογος ο αρχαιολογικός χώρος του Βρυόκαστρου και το ερειπωμένο μεσαιωνικό κάστρο της Ωριάς που εποπτεύει από ψηλά το πέλαγος και την Τζια. Σε κομβικό σημείο για εξορμήσεις στις πανέμορφες νότιες παραλίες και στον οικισμό-προσκύνημα της Παναγίας Κανάλας, η γαλήνια Δρυοπίδα, το έτερο γραφικό κεφαλοχώρι, χτισμένο ανάμεσα σε λόφους, θα μπει στο πρόγραμμά σας για χαλαρούς περιπάτους ( από την κεντρική πλατεία μέχρι τη συνοικία του Γαλατά και τον Άγιο Μηνά ) και επισκέψεις στο σπήλαιο-ορυχείο Καταφύκι και στο μικρό Βυζαντινό Μουσείο.

Το άρθρο Η Κύθνος είναι το απόλυτο μέρος για χαλαρές διακοπές εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα