Η κρίση θέλει το προξενιό της!

-Βασικό κριτήριο για την επιλογή του ιδανικού συντρόφου δεν είναι μόνο η εξωτερική εμφάνιση και το μορφωτικό επίπεδο, αλλά και η καλή οικονομική κατάσταση.

Ρεπορτάζ: Κώστας Μοσχολιός

Η αλλοτρίωση των ανθρώπινων σχέσεων είναι σίγουρα ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της εποχής μας, ενώ παράλληλα αποκαλύπτεται ότι η κρίση που βιώνει η χώρα μας δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κοινωνική. Είναι φυσικό σε μια κοινωνία που οικονομικά έχει «κατεδαφιστεί», οι ανθρώπινοι δεσμοί να δοκιμάζονται όσο ποτέ άλλοτε.

Ο φόβος και η ανασφάλεια κλείνουν την «πόρτα» σε νέες γνωριμίες με ξένους, με αποτέλεσμα η δέσμευση και ο γάμος να φαντάζουν απίθανα σενάρια. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που απευθύνονται σε γραφεία συνοικεσίων, θέλοντας να κάνουν το επόμενο μεγάλο βήμα στη ζωή τους. Ο λόγος απλός, αφού τα εν λόγω γραφεία «σπάνε τον πάγο» γρήγορα και στα… σίγουρα.

Από ό, τι φαίνεται το προξενιό στη χώρα μας καλά κρατεί, καθώς τα γραφεία συνοικεσίων φτάνουν τα 500. Μάλιστα, πολλά από αυτά κάνουν «χρυσές δουλειές» σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης αρκετά άτομα κάθε ηλικίας αναζητούν ταίρι, προκειμένου να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο και να έχουν έναν «συνοδοιπόρο» στις καθημερινές δυσκολίες. Ήδη έχουν αρχίσει και ξεπροβάλλουν πολλά γραφεία στην επαρχία, όπου άντρες και γυναίκες αναζητούν το έτερον τους ήμισυ, παρόλο που έχουν ιδιαίτερα υψηλό μορφωτικό επίπεδο και βρίσκονται σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία!

Στο… προξενιό από τα 28!

«Υπάρχουν πελάτες στο γραφείο μας ηλικίας 28-29 ετών, οι οποίοι είναι και οι περισσότεροι. Μάλιστα, μας έχουν καλέσει και 25χρονοι, ωστόσο δεν τους εξυπηρετήσαμε λόγω της μικρής τους ηλικίας», μας είπε αρχικά η κα Σοφία Γερολυμάτου, ιδιοκτήτρια γραφείου συνοικεσίων στην περιοχή της Δάφνης. Όσον αφορά στις απαιτήσεις όσων σπεύδουν να γνωρίσουν το ταίρι τους μέσω των γραφείων, η κα Γερολυμάτου τόνισε πως «οι περισσότεροι θέτουν ως προτεραιότητα το εκπαιδευτικό επίπεδο, αν και σίγουρα πάντα έπαιζε ρόλο και το οικονομικό, δηλαδή το να έχει κανείς αμάξι και σπίτι. Σίγουρα όμως εμείς δεν διατυμπανίζουμε την περιουσία του εκάστοτε πελάτη, από τη στιγμή που πιστεύουμε πως σε αυτές τις γνωριμίες δεν μετράνε τα υλικά αγαθά ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς».

Η ισχύς εν τη… ενώσει

Ο Γιώργος Πάππας είναι πρόεδρος των γραφείων συνοικεσίων Ελλάδος και διατηρεί γραφείο από το 1939 στο Κολωνάκι, όπου καθημερινά δέχεται πολύ κόσμο. Σύμφωνα με τον κ. Πάππα, «υπάρχει μια πολύ σημαντική αύξηση στην προσέλευση μελών στα γραφεία συνοικεσίων και βασικό ρόλο σε αυτό παίζει η οικονομική κρίση για τρεις λόγους: Πρώτον, πολύς κόσμος δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Δεύτερον, πρέπει να οργανώσει καλύτερα τα οικονομικά του και τρίτον και κυριότερο πρέπει να πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις και χρειάζεται μια βοήθεια. Εξάλλου, όταν υπάρχει ένας δεύτερος άνθρωπος και δύο άνθρωποι είναι μαζί, τότε τα καταφέρνουν καλύτερα από το να είναι μόνοι τους».

Όπως μας είπε μά

Keywords
Τυχαία Θέματα