Η κακοκαιρία σαρώνει την Ευρώπη

Σαρώνεται στην κυριολεξία η Ευρώπη από το πέρασμα της κακοκαιρίας η οποία έχει παγώσει τα πάντα σε κάποιες περιοχές, ενώ σε άλλες έχει προκαλέσει μεγάλες πλημμύρες.

Στην Ιταλία, η κατάσταση στη Ρώμη είναι χαοτική. Η βόρεια και η κεντρική Ιταλία πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα, με καταρρακτώδεις βροχές, ισχυρούς ανέμους και πλημμύρες που έχουν φέρει τους κατοίκους στα «όριά τους».

Οι δημόσιες υπηρεσίες παραμένουν κλειστές, ενώ στην Πίζα εκατοντάδες κάτοικοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ οι αρχές κάλεσαν όσους ζουν σε ισόγεια να ανέβουν

σε υψηλότερους ορόφους, καθώς η στάθμη του νερού ανεβαίνει συνεχώς. Μάλιστα η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει προειδοποιήσεις σε έξι περιφέρειες για τις επόμενες 24 ώρες.

Δραματική είναι η κατάσταση και στη Βρετανία, καθώς οι κάτοικοι στις ακτές της Ουαλίας κλήθηκαν να εγκαταλείψουν προληπτικά στα σπίτια τους, αφού οι ισχυρές καταιγίδες έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα. Οι αρχές έχουν εκδώσει εκατοντάδες προειδοποιήσεις για πλημμύρες, καθώς αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά. Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε σχέδιο δράσης για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των πληγέντων.

Τέλος όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην ανατολή οι ισχυρές χιονοπτώσεις δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα. Συγκεκριμένα στο οδικό δίκτυο στην ανατολική Τουρκία προκλήθηκαν και πολλά τροχαία δυστυχήματα που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 5 άνθρωποι. Ισχυροί βόρειοι άνεμοι δημιουργούν προβλήματα στα θαλάσσια δρομολόγια, ενώ ένα φορτηγό πλοίο προσάραξε λόγω των ανέμων στα Δαρδανέλια.

Η κακοκαιρία από το Σάββατο (1/2) θα επισκεφθεί και τη χώρα μας με βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορεινές αλλά και πιο πεδινές περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα